Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co vše umí systém CEM - Kontrola nákladů?

CEM, to jsou náklady na bydlení pod kontrolou. On-line rozúčtování nákladů. Měření a automatické dálkové odečty vodoměrů a jiných měřidel. Vizualizace odečtených dat pomocí grafů a tabulek přes internet.

Co přinese CEM uživatelům bytů?
Vzhledem k tomu, že systém provádí dálkové odečty vodoměrů, elektroměrů, plynoměrů a indikátorů tepla několikrát za hodinu, uživatelé bytů získají detailní přehled o své spotřebě, což je motivuje k šetření. Úspora energie na topení a ohřev teplé vody se příznivě projeví ve snížení jejich nákladů na bydlení. Náklady jsou účtovány objektivně a spravedlivě, údaje o jejich výši mají i uživatelé bytů k dispozici průběžně. CEM je bezobslužný, dálkové odečty plynoměrů, vodoměrů a elektroměrů fungují zcela automaticky, takže uživatelé nebudou muset pravidelně zpřístupňovat byt pro pracovníky odečtových služeb.

Jak pomůže CEM majiteli, provozovateli nebo správci budovy?
Pro vykonavatele správy objektu přinese CEM trvalý přehled o stavu domu a o funkčnosti jednotlivých systémů. CEM provádí dálkové odečty vodoměrů, dálkové odečty elektroměrů, plynoměrů a indikátorů tepla, jak v bytech, tak i "na patě" domu, a ve společných prostorech. Správce objektu je schopen nejen důsledně kontrolovat dodavatele, ale i účinně zasahovat v případě poruchy či havarijního stavu. CEM zajistí objektivní rozúčtování nákladů dle platné legislativy, s eliminací podvodů a sporů o platby.

Čím se systém CEM zásadně odlišuje od jiných systémů?
CEM sbírá a dává informace nepřetržitě, "on-line"
Většina obdobných systémů sice měří data automaticky, ale uživatel se k datům stejně dostane až za rok. Výhodou CEM je, že uživatelé mají okamžitou informaci nejen o spotřebě a nákladech, ale i o nefunkčnostech, anomáliích, havarijních a alarmových stavech.

Náklady na byt a dům máte k dispozici každý měsíc. Můžete reagovat na zvýšené náklady i na havarijní stavy okamžitě. Data jsou on-line k dispozici i uživatelům bytů Většina konkurenčních systémů končí tím, že jednou za rok pošle správci podklady pro vyúčtování.

Eliminace sporů o vyúčtování

Stěhujete se z bytu v polovině měsíce? Není problém! Víte přesně, jakou spotřebu máte k datu, kdy opouštíte byt!

CEM není pouze o odečítání měřičů.Systém poskytuje další škálu služeb pro podporu správcovských činností. CEM je univerzální a nezávislý. Jeden systém měří spotřebu vody, tepla, i energie na ohřev TUV, a to bez ohledu na to, od jakého výrobce jsou jednotlivá měřidla, např. vodoměry různé značky apod.

 
 
Reklama