Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotle Viadrus - na tuhá paliva, plynové i olejové

Tradice výroby teplovodních litinových kotlů se datuje od roku 1920 a vlastní litina je zárukou vysoké účinnosti, spolehlivosti a životnosti litinových kotlů VIADRUS.

V současném výrobním programu jsou teplovodní litinové kotle ve výkonovém rozsahu do 750 kW na plynná (zemní plyn, propan, bioplyn), tekutá (TOEL) i tuhá paliva (koks, černé i hnědé uhlí, dřevo, pelety), nástěnné kotle, kondenzační kotle a ohřívače vody.

Kotle na tuhá paliva s automatickým provozem pak představují moderní způsob využívání zdrojů pevných paliv - zejména dřevěných pelet a tříděného hnědého i černého uhlí. Svým komfortem ovládání a regulace dosahují jednoduchosti plynových kotlů. Umožňují tak využívat výhod automatického provozu řízeného prostorovým regulátorem i v oblastech, kde není vybudován rozvod plynu.

Stacionární plynové kotle VIADRUS = klasické řešení pro plynové vytápění zejména rodinných domů. Výhodou se může stát použití nuceného odtahu spalin - zejména při využití stávajícího komínového průduchu pro sekundární zdroj tepla, např. kotel na tuhá paliva. Plynové kotle VIADRUS jsou konstrukčně připraveny na přednostní ohřev teplé vody v externím zásobníku.

Litinové kotle určené pro tlakový hořák najdou uplatnění zejména v oblastech bez rozvodu zemního plynu. Klasická konstrukce těchto kotlů určených pro použití s tlakovým hořákem umožňuje využití více druhů paliv (zemní plyn, bioplyn, extra lehký topný olej).

Více informací o teplovodních litinových kotlích Viadrus.

 
 
Reklama