Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jarní novinky ve vytápění zaostřují na styl i pohodlí

Společnost Redwell Manufaktur dodává na trh již od roku 1998 luxusní a stylové infrapanely Wellina. Širokou nabídku topných obrazů a zrcadel v letošním roce doplní strukturované černé sklo s dekorem květů.

Jak infrapanely fungují?

Infrapanel je speciálním typem topného tělesa, které funguje na tzv. sálavém principu vytápění, zcela odlišném od běžných topných systémů. Infrapanely Wellina sálají teplo do prostoru, podobně jako kdysi stará kachlová kamna, čímž se v místnosti ohřívají nejprve pevné předměty včetně zdí a až poté vzduch. Místnost proto tak rychle nevychladá a je vyhřátá rovnoměrně. Teplotní rozdíl mezi stropem a podlahou dosahuje 1–2 °C, zatímco u běžně používaných topných systémů je tento rozdíl 6–8 °C. Sálavý princip vytápění umožňuje unikátní patentovaná konstrukce infrapanelu, která se skládá z karbonového topného vlákna a akumulačního jádra z drceného lávového kamene. Dalšími výhodami tohoto topného systému jsou vysoušení a zlepšování tepelně-izolačních vlastností zdiva a nevíření prachu, pylu a jiných alergenů.

Sálavé vytápění vám ušetří výdaje Infrapanely Wellina šetří jak pořizovací, tak také provozní náklady. Instalace sálavého topení nevyžaduje žádné bourací práce, vrtání, budování komínů ani jiné stavební úpravy, které bývají spojeny s nemalými výdaji. K uvedení infrapanelů do provozu jsou potřeba pouze termostat a přívod elektrické energie. Montáž je možné provést svépomocí díky přiložené montážní sadě, která obsahuje hmoždinky, šrouby, montážní klíč a šablonu topného tělesa. Připojení do sítě se provádí pomocí koncovky 230 V/50 Hz.

Designovou novinkou mezi topnými tělesy je strukturované černé sklo s dekorem květů. Vhodně obzvláštní váš bytový interiér a bude skvělým doplňkem již zvolených barevných kombinací. Zároveň díky elegantní a zajímavé barvě nebude infrapanel rušit jedinečnou atmosféru místnosti.

Wellina Usby strukturované sklo, topný obraz
Strukturované černé sklo s dekorem květů
USby s.r.o. - Infratopení WELLINA
logo USby s.r.o. - Infratopení WELLINA

Sálavé infrapanely. Obchodní zastoupení originálního sálavého infratopení WELLINA® rakouského výrobce - společnosti REDWELL Manufactur GmbH působícího na světovém trhu s infrapanely již od roku 1998. Úspora nákladů na vytápění až 50 %!

 
 
Reklama