Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

HOLZ MASTER zplynující kotel na dřevo (II. díl biomasa)

Kotle na dřevo HolzMaster s účinností 90,7% jsou v základní ceně vybaveny ekvit. regulací, která řídí kotel, ale také celou kotelnu. Nerezová přikládácí komora výrazně prodlužuje životnost kotle.


Kotel na dřevo HolzMaster

HolzMaster kotle na dřevo (20 kW, 40kW)

Naše společnost zastupuje na českém trhu již 7. rokem, polského výrobce HKS Lazar. Protože se sortiment kotlů rozrůstá, rádi bychom vám představili jednotlivé typy produktů v malém seriálu o kotlích na biomasu.

Dřevokotle HolzMaster pro pyrolyzní spalování dřeva, byly navrhovány s důrazem na dlouhou životnost kotle a odolnost proti kondenzátu. Proto je přikládací komora osazena nerezovými kazetami, které velmi účinně chrání prostor přikládací komory před účinky kondenzátu, navíc se dají nerezové kazety vyměnit za nové. Dále byl kladen důraz na velikost přikládací komory (délka polena až 50 cm), aby se prodloužily intervaly pro přikládání paliva. Přikládací komora má objem 125 litrů, což umožňuje až 12 hodinové přikládací intervaly. Další příspěvek pro vaše pohodlí je mechanismus čištění výměníku kotle, kterým je každý dřevokotel HolzMaster vybaven. Srdcem celého kotle je masivní keramický hořák, který jsme nechali vyvinout speciálně pro náš kotel, opět s důrazem na dlouhodobou životnost a kvalitní spalování. Důkazem kvalitní konstrukce kotle pak je účinnost kotle 90,7% a maximální teplota spalin 140 st.C.

Ne méně důležité je pak řízení spalování kotle, které zajišťuje ekvitermní regulace EcoMAX 200. Spalování je řízeno algoritmem PID pomocí teploty spalin, kotlové vody a pokojového termostatu. Regulace EcoMAX 200 řídí nejen spalování kotle, odběr do topného systému, nabíjení zásobníku TUV, ale také nabíjení akumulační nádoby.

Kotle na dřevo HolzMaster jsou certifikovány dle (dle EN ČSN 303-5).
Vhodné palivo : suché dřevo listaných stromů (max 20% vlhkost) o délce max.50 cm


Hlavní výhody:
+ nerezová přikládací komora
+ ve standardu čištění výměníku
+ ve standardu ekvitermní regulace EcoMAX 200
+ prodloužená záruka na výměník kotle 5 let
+ přikládácí komora má objem 125 litrů
+ polena mohou mít délku až 50 cm
+ široká servisní síť po celé ČR
Za příplatek:
+ pokojový panel EcoSTER 200
+ rozšíření na 4 nezávislé okruhy UV

Regulace EcoMAX 800R
Regulace EcoMAX 800R
Regulace EcoMAX 800R

  • české textové menu, jednoduchá obsluha
  • jeden okruh UV s ekvitermním řízením
  • řízení nabíjení bojleru TUV
  • hlídání množství paliva v násypce
  • elektronicky řízený výkon ventilátoru
  • možnost připojení pokojového termostatu, nebo pokojového panelu

Společnost HKS Lazar výrábí automatické kotle, krbové vložky a krbová kamna. Hlavní sortiment tvoří automatické kotle na tuhá paliva. V posledních letech se sortiment rozšířil o kotle na pelety a kotle na dřevo. Drtivou většinu sortimentu tvoří kotle s automatickým podáváním paliva.

Navíc naše společnost dodává i tepelná čerpadla vzduch/voda od českého výrobce TnG-air. Tepená čerpadla mají velmi dobrý poměr cena/výkon a dodávají se v široké výkonové řadě od 6 do 45 kW. Standardně jsou dodávána s elektro kotlem, ekvitermní regulací a režimem multi-unit. Samozřejmostí je české textové menu.

 
 
Reklama