Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SMART FIRE – peletová kamna (III. díl biomasa)

Vodní peletová kamna SmartFire s účinností přes 90% splní vaše nejvyšší požadavky na pohodlí, ekologii i ekonomiku provozu. Vždy plně vybaveny regulací, čerpadlem, expanz, atd., jen připojit na systém.

Peletová kamna SmartFire od Gas komplet s.r.o.
Peletová kamna SmartFire

Peletová kamna SmartFire (12 kW)

Naše společnost zastupuje na českém trhu již 7. rokem, polského výrobce HKS Lazar. Protože se sortiment kotlů rozrůstá, rádi bychom vám představili jednotlivé typy produktů v malém seriálu o kotlích na biomasu.

Pro konstrukci peletových kamen SmartFire byla použita ověřená konstrukce výměníku z kotlů SmartFire. Vysoká účinnost přes 90%, je u našich spotřebičů na pelety běžným standardem. Peletová kamna jsou v přední části opatřená skleněnými dvířky, takže poskytují pohled do ohniště a tím jsou velmi podobná krbům. Ale tím podobnost končí, protože peletová kamna dosahují výrazně vyšší účinnosti a o svůj provoz se starají zcela automaticky.

Kamna mají integrovaný zásobník na pelety o objemu 38 litů, regulace EcoMAX800P se pak stará o proces spalování, podávání paliva a řízení topného systému v závislosti na venkovní teplotě. Kamny lze rovněž ohřívat teplou užitkovou vodu. Čištění výměníku kamen probíhá v automatickém režimu v nastavených intervalech, stejně tak i roštování hořáku. Na český trh budou peletová kamna uvedeny v průběhu prvního ploletí 2013.

Peletová kamna SmartFire jsou certifikovány dle (dle EN ČSN 303-5).
Vhodné palivo : dřevěné pelety


Hlavní výhody:
+ automatický zápal
+ ve standardu automatické čištění výměníku
+ ve standardu ekvitermní regulace EcoMAX 800
+ ve standardu automatické roštování hořáku
+ prodloužená záruka na výměník kotle 5 let
+ zásobník paliva 38 litrů
+ protipožární turniket mezi ohništěm a zásobníkem
+ široká servisní síť po celé ČR
Za příplatek:
+ pokojový panel EcoSTER 200
+ rozšíření na 4 nezávislé okruhy UV

Regulace EcoMAX 800P
Regulace EcoMAX 800P
Regulace EcoMAX 800R

  • české textové menu, jednoduchá obsluha
  • 2 x okruh UV s evkitermním řízením
  • řízení nabíjení bojleru TV, řízení nabíjení AKU nádoby
  • hlídání množství paliva v násypce
  • elektronicky řízený výkon ventilátoru
  • možnost připojení pok. termostatu nebo pokojového panelu
  • automatická modulace výkonu kamen

Společnost HKS Lazar výrábí automatické kotle, krbové vložky a krbová kamna. Hlavní sortiment tvoří automatické kotle na tuhá paliva. V posledních letech se sortiment rozšířil o kotle na pelety a kotle na dřevo. Drtivou většinu sortimentu tvoří kotle s automatickým podáváním paliva.

Navíc naše společnost dodává i tepelná čerpadla vzduch/voda od českého výrobce TnG-air. Tepená čerpadla mají velmi dobrý poměr cena/výkon a dodávají se v široké výkonové řadě od 6 do 45 kW. Standardně jsou dodávána s elektro kotlem, ekvitermní regulací a režimem multi-unit. Samozřejmostí je české textové menu.

 
 
Reklama