Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Obyvatelé Středočeského kraje mohou získat až 40 milionů korun na výměnu kotlů

Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský dnes s hejtmanem Středočeského kraje Josefem Řihákem podepsal dohodu, na základě které obyvatelé Středočeského kraje mohou získat celkem až čtyřicet milionů na výměnu starého kotle za nový ekologický. „Dnešním podpisem dohody budou moci obyvatelé Středočeského kraje získat dotace v celkové výši 40 milionů korun. To představuje výměnu přibližně tisícovky kotlů,“ říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský.

Příjem žádostí začíná 2. září, končí buď vyčerpáním celkové dotace, nebo 31. října. Žádosti se podávají na Krajském úřadu Středočeského kraje.

Ministerstvo životního prostředí již uzavřelo dohody na dotace na výměnu kotlů s Moravskoslezským a Ústeckým krajem. Do programu se mohou přihlásit také další kraje, pokud splní podmínku 50% spolufinancování celého programu. Ministerstvo životního prostředí jen na letošní rok vyčlenilo na dotace na výměnu kotlů celkem 100 milionů korun.

V Ústeckém kraji bylo vyčerpáno už 12,5 milionu korun z celkové alokace 20 milionů. V Moravskoslezském kraji pak lidé požádali zatím o 20 milionů z celkových šedesáti. V případě tohoto kraje se jedná již o čtvrtou výzvu na podávání dotací. Celkem si obyvatelé Moravskoslezského kraje mohli již požádat o celkem 160 milionů korun.

 
 
Reklama