Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ekologický teplovodní zplynovací kotel ATMOS C 18 S 4. třídy

Jedná se o moderní kotel splňující emisní třídu 4 dle ČSN EN 303-5:2012. Ekologický teplovodní kotel ATMOS C 18 S je určen pro vytápění rodinných domků, chat, chalup a jiných obdobných objektů o tepelných ztrátách 20 kW.

Teplovodní zplynovací kotel na hnědé uhlí ořech 1, ATMOS C 18 S 4. třídy

Ekologický teplovodní kotel ATMOS C 18 S je konstruován pro spalování hnědého uhlí OŘECH 1. Jako náhradní palivo můžeme použít kusové dřevo o délce 330 mm. K topení lze také použít hnědouhelné a dřevěné brikety.

V kotli probíhá spalování za vysokých teplot s funkcí generátorového zplynování. To přináší úsporu paliva a ekologický provoz. Tento kotel má předehřivaný primární a sekundární vzduch na vysokou teplotu, to znamená, že se vyznačuje teplým a stabilním plamenem se stálou kvalitou hoření. Patentem chráněný zplynovací rošt umožňuje snadné odpopelněni za provozu kotle. Kotel je vybaven odtahovým ventilátorem, jehož předností je omezení kouření při přikládání paliva a provozu kotle. Kotel je také vybaven chladící smyčkou proti přetopení.

Technické údaje o kotli ATMOS C 18 S


Teplovodní zplynovací kotel na hnědé uhlí ořech 1, ATMOS C 18 S 4. třídy
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
logo ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN

Teplovodní zplynovací kotle na dřevo a uhlí, od výkonu 15 až 100 KW, automatické kotle na pelety. Kotle jsou oceněny známkou EKOLOGICKY ŠETRNÝ VÝROBEK. Akumulace tepla. Ekonomika provozu.

 
 
Reklama