Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konvektory Revel

Firma Revel nabízí kompletní sortiment od tepelných čerpadel přes podlahové topení/chlazení až po vysoce úsporné a inovativní konvektory, které jako jediné na trhu lze užít i na nízkotlakou páru.

Konvektory od společnosti Revel se vyznačují malým objemem vody. Otopné těleso s malým objemem vody velmi rychle reaguje na jakoukoliv změnu v nastavení regulace, a tím šetří vaše peníze. Samotná montáž konvektoru je snadná a díky nízké hmotnosti tělesa ho lze osadit i na sádrokartonovou konstrukci bez speciálních prvků, pouze za pomoci hmoždinek.

Konvektory Revel se vyznačují vysokou mírou komfortu pro uživatele. Tato otopná tělesa využívají k distribuci tepla v místnosti cirkulaci vzduchu – tedy konvekci, díky čemuž dochází k rovnoměrnému vytápění a eliminaci teplotních rozdílů (pocit horka v blízkosti topení, chlad ve vzdáleném koutu místnosti apod.). Výsledný pocit pro uživatele je naprosto přirozený. Velkou předností topných těles Revel je jejich pozitivní vliv na zdraví uživatelů. Díky oligodynamickým vlastnostem mědi konvektory čistí vzduch v místnosti, protože je dokázáno, že nepatrné množství iontů mědi má toxický vliv na plísně, bakterie, spory a houby. Měděný radiátor tak snižuje riziko přenosu nemocí mezi lidmi.

Samotný konvektor Revel lze dokonale přizpůsobit vašemu interiéru. Komaxitované kryty z pozinkovaného plechu jsou dodávány běžně v bílé barvě, ale vybírat můžete z celého vzorníku barev RAL. Kryty se vyrábí i v luxusním provedení dřevěné desky v odstínech dub, buk, mahagon, javor apod. Do unikátních a architektonicky hodnotných interiérů či kulturních památek nabízí firma Revel i atypická řešení. V případě potřeby lze na radiátory umístit tiché axiální přídavné ventilátory a tím zvýšit výkon topného tělesa o desítky procent. Systém lze doplnit i podlahovými konvektory označovanými častěji jako fan-coily – např pod francouzská okna či k bazénu. Investice do měděných konvektorů je investicí jednou za život – životnost tělesa je 50 let a na hlavní části topného tělesa (měděný výměník s hliníkovými lamelami) se vztahuje záruka 25 let.

Jedinou nevýhodou konvektorů je to, že vyžadují poněkud vyšší teplotu než běžné deskové radiátory a nejsou tudíž příliš vhodné k tepelným čerpadlům, ale i to je s ventilátorky řešitelné.



 
 
Reklama