Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo EcoTouch MB 7010: Účinnost spojená s designem

Stavíte dům a přemýšlíte o tom, jak jednoduše, moderně a úsporně vyřešit jeho vytápění a chlazení? Pak byste měli zpozornět při pohledu na nové kompaktní tepelné čerpadlo vzduch-voda německé firmy Waterkotte s typovým označením MB 7010.

Tato nově vyvinutá jednotka je koncipována jako kompaktní tepelné čerpadlo pro venkovní umístění. Hodí se tak i pro menší domy, ve kterých není potřeba zvlášť budovat technickou místnost pro tepelné čerpadlo,“ uvedl Ing. Petr Hoftych, product manager pro tepelná čerpadla Waterkotte společnosti G-TERM.

V monoenergetickém režimu pokryje tepelné čerpadlo EcoTouch MB 7010 tepelnou ztrátu až do 15 kW. To jednotku umožňuje využít v novostavbách prakticky všech běžných rodinných domů.
S inverterovou technikou, která umožňuje přizpůsobit výkon jednotky potřebám objektu, pracuje EcoTouch MB 7010 extrémně efektivně. Jednotka také disponuje speciálním odhlučněním, které snižuje hladinu hluku jednotky na nejnižší možnou úroveň.

Jednotka dosahuje výborného poměru cena/výkon. Sečteno a podrtženo - špičkový kompresor, intuitivní a moderní regulátor, volba sestavy na míru a nezaměnitelný design předurčuje toto tepelné čerpadlo stát se jedním z našich nejprodávanějších,“ doplnil Petr Hoftych. O kvalitě designu tepelných čerpadel EcoTouch mluví například ocenění Product Design Award 2013.

Tepelné čerpadlo EcoTouch 7010 má i řadu dalších vymožeností. Tak například chod obou dvou ventilátorů je optimalizován prostřednictvím MSC-Modulu (Equalizer System Controller), regulátor umožňuje řízení 4 topných okruhů, solární soustavy, jednotka je SG Ready (inteligentní varianta řízení provozu dle tarifu elektrické energie), regulátor optimalizuje využití energie v případě využití fotovoltaické elektrárny, atd.

A na závěr dobrá zpráva pro šikovné české ruce: u této jednotky odpadá propojení tepelného čerpadla chladírenským potrubím, díky čemuž zvládne instalaci každý topenář či zručný kutil.


Tepelné čerpadlo EcoTouch 7010
HENNLICH s.r.o.
logo HENNLICH s.r.o.

Systémy vytápění a chlazení s tepelnými čerpadly Waterkotte - tepelná čerpadla voda/voda, země/voda a vzduch/voda. Aplikace od rodinných domů až po profesionální řešení velkých výkonů v průmyslových objektech, administrativních budovách, hotelích, školách, ...

 
 
Reklama