Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla – Propojení s fotovoltaickou elektrárnou (FVE)

Tepelná čerpadla jsou zařízení, která mají za úkol zajistit maximálně ekonomické vytápění. Propojením s fotovoltaickou elektrárnou celkové provozní náklady ještě snížíte.

V minulých letech bylo instalováno mnoho fotovoltaických elektráren (FVE). V rámci vývoje řídicího systému xCC, který je v tepelných čerpadlech AC Heating používán, jsme implementovali funkce zajišťující maximalizaci užitku kombinace FVE a tepelného čerpadla.

AC Heating – vždy o krok napřed díky technologii

Tepelná čerpadla AC Heating nejsou jen topným zdrojem. Představují klíčový prvek snižující celkové provozní náklady objektu.
AC Heating je jediné tepelné čerpadlo na trhu, které můžete plně propojit s FVE.

V rodinných i bytových domech a dalších objektech s instalovanou FVE, kde je zapotřebí topit nebo chladit, se ukazuje tepelné čerpadlo jako ideální zdroj tepla nebo chladu. To proto, že současná politika výkupu elektrické energie je zaměřena zejména na vlastní spotřebu, formou tzv. „Zelených bonusů“. Řídicí systém xCC se stará o efektivní využití přebytků výroby elektrické energie.

Tepelné čerpadlo + FVE: propojení systémů

Aby byl užitek kombinace tepelného čerpadla a FVE maximální, je nutné systémy propojit a oba je řídit jako celek. Řídicí systém xCC pro tepelná čerpadla AC Heating toto automaticky zajišťuje sledováním výroby elektrické energie a spotřeby celého objektu. V závislosti na přebytcích vyrobené elektrické energie dochází k následující optimalizaci:

  • Navýšení teploty teplé užitkové vody (TUV)
  • Úprava požadavků teploty v jednotlivých topných okruzích, je-li topná sezóna
  • Zvyšování teploty bazénové vody
  • Aktivování externích spotřebičů elektrické energie

AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 
Reklama