Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní kachlová kamna jako stylové vybavení domácnosti i efektivní topení

Kvůli příznivému poměru finančních nároků a dlouhé životnosti roste obliba kamen. Potřebné informace k jejich správné výstavbě získá veřejnost na veletrhu FOR THERM.

Příjemné sálavé teplo, možnost spalování biopaliv, nízké provozní náklady, dlouhá doba výhřevnosti – takové jsou nejčastěji zmiňované výhody kachlových kamen jako hlavního zdroje vytápění. Právě kvůli příznivému poměru finančních nároků a dlouhé životnosti roste obliba kamen. Potřebné informace k jejich správné výstavbě získá veřejnost na veletrhu FOR THERM. Ve dnech 16. až 20. září v PVA EXPO PRAHA totiž veletrh nabídne zájemcům praktickou ukázku výstavby pravých kachlových kamen od nákresu po finální spárování kachlí. Kamnářskou show zajistí mladí učni z Cechu kamnářů ČR.

Kachlová kamna již dávno nepatří pouze z nostalgie do starých chalup, díky modernímu designu kachlí a variabilnímu provedení bývají nepřehlédnutelnou součástí interiéru rodinných domů i objektů k rekreaci. S pomocí tepelného výměníku a kvalitního systému teplovzdušného vytápění dokážou kamna vytápět účinně až několik místností, případně celý dům. Mezi další přednosti kamen patří kromě vysoké efektivity také příznivý dopad na životní prostředí při spalování suchého dřeva a tepelná pohoda. Zájemci si mohou na trhu vybrat z široké nabídky různých druhů kamen na různá topiva od dřeva, přes uhlí po pelety a biomasu. Na druhou stranu kamna vyžadují kvalitní servis, pravidelné čištění topeniště i komínu a manuální obsluhu. Na stavbu složitějších kamen je zapotřebí se vždy obrátit na profesionální firmu, která se postará o návrh odpovídající potřebám majitele i umístění kamen, a také zajistí kvalitní realizaci.

Kamnářská show na veletrhu FOR THERM

Jak náročné je postavit funkční a kvalitní kachlový sporák představí široké veřejnosti veletrh FOR THERM. Ve spolupráci s Cechem kamnářů zde bude v rámci doprovodného programu veletrhu připravena ukázka stavby pravých kachlových kamen, která bude probíhat každý den konání veletrhu v Hale č. 7 pravidelně od 10 do 16 hodin. Návštěvníci zde mohou sledovat zručné kamnáře při práci, a to od zakreslení půdorysu, kolorování kachlí po samotnou stavbu včetně osazení pečící trouby.

Součástí ukázky bude zaměření půdorysu kamen, kolorování kachlů, stavbu patkové části soklu kamen, vybudování popelníkové části a osazení popelníkových dvířek, založení první řady kachlů pod rámem plotny, zabudování topných dvířek a rámu plotny, vyfutrování kachlí a přizdění šamotových desek. Dále bude stavba pokračovat zbudováním žároviště, roštu a prvního tahu pod plotnou, výstavbou kopky a zabudováním pečící trouby, vybudováním přepážek, usazením záklopových říms a finálním omítnutím soklové části a spárování kachlů.

Zájemci o návštěvu veletrhu FOR ARCH mohou využít ZLEVNĚNÉ elektronické vstupenky, která je k dispozici ke stažení na webu veletrhu. Zde najdou také aktuální informace o doprovodném programu a další zajímavosti.

Partneři doprovodného programu: Beton Brož, CEGRA, ERA21


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama