Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Progresívní koncepce a větší výkon vodoměrů Kamstrup

V těchto dnech přichází na trh nová generace inteligentních vodoměrů KAMSTRUP MULTICAL® 21 a flowIQ® 3100. Vodoměry KAMSTRUP disponují novými funkcemi a zcela přepracovanou koncepcí rádiového rozhraní.

Nová generace inteligentních vodoměrů KAMSTRUP MULTICAL® 21 a flowIQ® 3100

  • Rádiový modul má novější, progresívnější koncepci zaručující větší výkon. Odečítání je nyní snadnější, spolehlivější a rychlejší, protože se dosah zvýšil téměř dvojnásobně.
  • Vodoměry nové generace teď mohou pracovat ve dvou režimech - pro odečty pochůzkou nebo projížďkou (walk-by, drive-by), kdy se data z vodoměrů vysílají každých 16 s, anebo v režimu fixní sítě, kdy je lze snadno přepnout do pomalejšího (s intervaly 96 s), ale zároveň výkonnějšího režimu.
  • Díky nové možnosti nastavení detekce netěsností 0,1 a 0,25 % z hodnoty Q3 (oproti původním limitům 0,5, 1 nebo 2 % z Q3) můžete sledovat i ty nejmenší možné ztráty z kapajících kohoutků nebo netěsnícího potrubí. Když si nastavíte limit na 0,1 % z Q3, pak můžete sledovat úniky již od 1,6 - 2,5 l/h.
  • Měření vlastní teploty těla elektroniky vodoměru je také novinkou. Je to velmi důležitý parametr pro majitele vodovodní sítě pro sledování možných odběrných míst, kde by případně díky nízkým teplotám mohlo dojít k zamrznutí vodoměru.
  • Vodoměr měří rovněž teplotu protékající pitné vody. Jde o přesné měření tzv. "sonickým principem", který vychází ze samotného ultrazvukového měření, takže není potřebné další čidlo, které by bylo vestavěné v měřícím profilu. Toto měření opět může pomoci s prevencí proti zamrznutí vodoměru, vyhodnocení teploty za účelem optimalizace provozu sítě nebo jako indikátor nebezpečí šíření bakterií, např. legionelly tam, kde toto z povahy provozu hrozí.

Veškeré výše uvedené změny nemají vliv na životnost baterie, ani na způsob odečítání dat.


Kamstrup A/S
logo Kamstrup A/S

Přímé zastoupení dánské společnosti Kamstrup A/S - výrobce měřičů energií. Dodáváme ultrazvukové měřiče tepla, chladu a vodoměry. Rovněž nabízíme komplexní systémy dálkových odečtů a zpracování naměřených dat.

 
 
Reklama