Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Průmyslový rekuperátor je určen pro rekuperace tepla spalin v průmyslových aplikacích

Konstrukce průmyslového rekuperátoru je SPALINY - VZDUCH, kde se ohřátá vzdušnina dále využívána buď jako předehřev vzduchu pro hořáky nebo pro vytápění haly.

Průmyslový rekuperátor je vybaven automatickou regenerací teplosměnné plochy pomocí mechanických škrabek, čímž zajišťuje konstantní podmínky rekuperace vzduchu.

Své využití nejvíce nachází jako rekuperace tepla spalin ve slévárnách, sklárnách a ostatních provozech, kde jsou použity plynové tavící agregáty s teplotou spalin 300 - 700°C.

Popis:

Průmyslový rekuperátor s automatickou regenerací teplosměnné plochy je schopen kontinuální rekuperace tepla spalin při proměnlivých podmínkách vstupní teploty a množství spalin. Výstupní teplota spalin je udržovaná na předem nastavenou hodnotu cca 120 - 150°C pro možnost filtrace spalin pomocí tkaninového filtru. Konstantní teplota na výstupu z rekuperátoru je zajištěna regulací otáček chladících ventilátorů.

Odvod sedimentovaného prachu z rekuperátoru je zajištěn pomocí šnekového dopravníku a rotačního podavače.

Provedení:

Průmyslové rekuperátory vyrábíme ve výkonové řadě 300 kW - 5 MW, pro vyšší výkony využíváme kombinace rekuperátorů. Rekuperátory vyrábíme v materiálovém provedení tř. 11 - při teplotě vstupních spalin do 300°C. Při teplotě 300 - 700°C je teplosměnná plocha rekuperátoru v materiálovém provedení tř. 17. Materiál teplosměnné plochy volíme v závislosti na agresivitě spalin.

 
 
Reklama