Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Samoregulační topné kabely - ochrana proti zamrzání potrubí a nádob

Ochrana potrubí a nádob proti zamrzání pomocí použití samoregulačních inteligentních topných kabelů.

Samoregulační inteligentní topné kabely jsou vhodné jak pro ochranu potrubí a nádob před zamrznutím, tak pro technologické ohřevy v průmyslu až do teplot okolo 300°C.

Na ochranu potrubí před zamrznutím se používají samoregulační topné kabely s výkonem v rozmezí 10-24W/m délky topného kabelu.

Samoregulační topné kabely se připojují k napětí buď pomocí napojovacích sad s teplem smrštitelnými bužírkami, napojením na studený konec, nebo přímo do instalačních krabic pomocí speciálních napojovacích sad. K fixaci samoregulačních topných kabelů na chráněné potrubí se používá samolepících AL pásek, které slouží kromě fixace kabelu k potrubí také k lepšímu přenosu tepla z topného kabelu na potrubí. Potrubí chráněné před mrazem pomocí samoregulačních topných kabelů musí být VŽDY zaizolované tepelnou izolací.

Pro ohřevy nádob v průmyslu se používají speciální topné kabely s výkony do 100W/m, které musí splňovat náročné požadavky na provoz jako např. vysoké provozní teploty, chemické korozivní prostředí, prostředí s nebezpečím výbuchu SNV apod. Návrh topných kabelů a tepelné izolace provádí firma ELMATERM s.r.o. zdarma.


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama