Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řeší vůbec něco nová vyhláška o rozúčtování tepla??

Řeší vůbec něco vyhláška č.269/2015 Sb. o rozúčtování tepla pro uživatele bytů? Nebo jen nahrává dodavatelům poměráků na radiátory? Víte, že spravedlivé platby za teplo můžete mít i bez vyhlášky?

Fakta:
Máme-li v celém domě shodné vnitřní teploty, potom snížením teploty v jedné místnosti oproti teplotě v místnosti ležící za dělící konstrukcí, nastává automaticky tepelný tok z místa s vyšší teplotou do místa s nižší teplotou. Tomu žádná vyhláška nezabrání, zde jsou totiž nadřazeny zákony fyziky. Zdroj: TZB-info.cz

Fakta:
Bytové domy s ústředním vytápěním byly projektovány na shodnou vnitřní teplotu ve všech vytápěných místnostech, a proto se u nich neřešily tepelně technické vlastnosti dělících konstrukcí. Zdroj: TZB-info.cz

Fakta:
Užívané teplo v bytě je úměrné teplotě v bytě, tzv. tepelné pohodě

A teď co je nového a co se změnilo od 1. 1. 2016 u měřičů tepla?

Nová vyhláška prakticky jen kosmeticky upravuje stávající stav, a stanovuje nové limity. Otázkou je, proč zrovna takové a proč nejsou třeba o 10% nebo 50% nahoru nebo dolů? A proč vůbec potřebujeme nějaké limity, když teplo “měříme”? A proč nějaká základní a spotřební složka? Původní vyhláška vznikla pro poměráky a nová, to jen opět dokazuje a snaží se zmírnit jejich neprokazatelnost. Ale proč byste museli naměřená čísla “filtrovat” dle těchto limitů, když je vlastně ani nepotřebujete?


Maddeo CZ s.r.o. - přesné vodoměry a měřiče tepla
logo Maddeo CZ s.r.o. - přesné vodoměry a měřiče tepla

Společnost Maddeo CZ s.r.o - přesné vodoměry a měřiče tepla a služby pro bytové domy, v roce 2017 rozšiřuje sortiment o další významné evropské značky, které vynikají svými významnými parametry a překonávají zažité standardy.

 
 
Reklama