Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový kotel VIADRUS P7C - vítěz internetového hlasování Novinka Infothermy 2016

Česká firma VIADRUS nabízí v rámci dotované výměny kotlů na seznamu SVT svůj prémiový kotel pro spalování kusového dřeva. Novinka letošní sezóny nese označení VIADRUS P7C a kombinuje přednosti litinové spalovací komory s využitím principu zplyňování dřeva.

Proces spalování je řízen automatickou regulací, která využívá lambda sondu. Ta se stará o ovládání předehřevu primárního i sekundárního spalovacího vzduchu. VIADRUS P7C je dostupný ve třech variantách, kdy najdeme rozdíly v rozměrech a ve výkonu a s ním souvisejících vlastností. I největší dostupný model je prostorově velmi úsporný a s 1 m² se vměstná i do malé kotelny.


  • Velikost spalovací komory je v závislosti na výkonu 80, 100 a 120 l, což představuje dostatečnou kapacitu pro několik hodin provozu.
  • Do kotle lze navíc vkládat polena o délce až 70 cm, což přináší podstatnou úsporu práce při zpracování dřeva.
  • Účinnost spalování zvýšená předehřevem vzduchu se pohybuje přes 90 % a VIADRUS P7C tak splňuje 5. emisní třídu.

Hlavní předností kotle VIADRUS P7C je český litinový výměník, který disponuje oproti ocelovému delší životností a lepšími tepelnými vlastnostmi. Na litině výrobce skutečně nešetřil a je to znát také na hmotnosti kotle, která ve všech velikostech přesahuje 500 kilogramů. Dalším pozitivem je přítomnost zkratovací klapky zajišťující správný průběh zátopu. Díky vysoké účinnosti spalování paliva vzniká jen minimum popela, což usnadňuje obsluhu a čistění kotle.

Cena kotle VIADRUS P7C začíná kolem 90 tisíc korun. Velkou výhodou je možnost využít program kotlíkových dotací, které pokryjí 80 % nákladů. Z kotle VIADRUS P7C se tak stává ideální volba pro všechny, kteří chtějí kvalitní kotel na kusové dřevo s dlouhou životností.

 
 
Reklama