Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Peletová kamna – zajímavý doplněk interiéru i moderní způsob vytápění

Nejčastější umístění peletových kamen bývá v obývacím pokoji, proto výrobci přichází s funkčními a zároveň estetickými produkty. Bohumínský výrobce kotlů VIADRUS připravil pro letošní rok novinku s názvem AGURO.


Peletová kamna VIADRUS AGURO nabízí kvalitní provedení s citem pro detail. Bezklikové otevírání dveří zapadá do čistých linií funkčního designu.

Jedná se o v Česku vyráběná peletová kamna s integrovaným zásobníkem a regulovatelným výkonem od 2,6 do 6,5 kW. Kompaktní design pochází z dílny známého průmyslového designéra Vlastislava Výborného a díky možnosti výběru dekoru skla i kamenného obkladu ve čtyřech barvách lze AGURO sladit s interiérem i vkusem uživatele.

Zásobník na pelety je umístěn netradičně na boku spalovací komory, o to více ale překvapí svojí velikostí, která umožňuje až několikadenní bezúdržbový provoz. Kamna lze ovládat buďto ručně, dálkovým ovladačem nebo prostřednictvím, dnes moderní, mobilní aplikace. Kromě regulace výkonu lze kamna na dálku také vypnout nebo zapnout.

O bezpečnost se stará elektronická řídicí jednotka, která hlídá celou řadu parametrů jako například množství spalovacího vzduchu, podtlak či teplotu ve spalovací komoře, nebo teplotu v zásobníku pelet. I přes vyšší cenu jsou pelety v Česku stále oblíbenějším zdrojem vytápění.

5 hlavních výhod peletových kamen
  1. Poloautomatický provoz – nemusíte chodit často přikládat a vybírat popel
  2. Tepelný komfort na míru – pohodlně si nastavíte teplotu v místnosti pomocí regulace
  3. Dálkové ovládání – pokud vyrážíte v zimně na chatu nebo chalupu, můžete nastavit teplotu dálkově před příjezdem
  4. Ekologický a čistý provoz – díky elektronické regulaci jsou peletová kamna ekologickým zdrojem tepla spalující obnovitelný zdroj paliva
  5. Bezpečnost – díky kontrolním čidlům nehrozí přetopení nebo únik spalin
 
 
Reklama