Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy od výrobce: Jak pořídit kotel?

Co všechno od kotle očekáváme? Chceme s ním objekt jen vytápět a jakým topným systémem? Nebo řešíme i přípravu teplé vody? Ideální je tyto záležitosti konzultovat s projektantem topných systémů přímo na místě.

Kotel si nepořizujeme každý den, ale na delší časový úsek. Je dobré tomuto výběru věnovat dostatečnou pozornost. Je potřeba si ujasnit co všechno od kotle očekáváme, zda s ním chceme objekt jen vytápět, jakým topným systémem nebo zda řešíme i přípravu teplé vody. Ideální je tyto záležitosti konzultovat s projektantem topných systémů přímo na místě. Neočekávejte fundované poradenství od někoho po telefonu.

Vzhledem k tomu, že v případě plynového nebo elektrického kotle se jedná o vyhrazené technické zařízení, doporučujeme svěřit montáž odborné instalační firmě. Tato firma Vám dodá kotel včetně potřebného příslušenství a dalšího vybavení k provozu kotle potřebného (odtah spalin, připojovací armatury, uzavírací ventily, filtry a pod.) a provede odbornou montáž kotle.

Před samotným spuštěním kotle musí instalaci kotle zkontrolovat autorizovaná servisní firma, která zároveň provede odborné uvedení kotle do provozu a potvrdí Záruční list výrobku.přímo na místě. Neočekávejte fundované poradenství od někoho po telefonu.



Protherm (Vaillant Group Czech s.r.o.)
logo Protherm (Vaillant Group Czech s.r.o.)

Společnost Protherm, která velmi sebevědomě vstoupila v roce 1992 na český trh se svým elektrokotlem, patří v současné době mezi přední české značky tepelné techniky. Díky zapojení do koncernu Vaillant Group exportuje Protherm své výrobky do mnoha zemí ...

 
 
Reklama