Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost VIADRUS získala ocenění za nejzajímavější novinku

Největší tuzemská výstava věnovaná vytápění a úsporám energií Infotherma byla zahájena vyhlášením výsledků ankety „Novinky Infothermy 2017“. Jedno ze tří ocenění za nejzajímavější exponát získala společnost VIADRUS a její kotel A3C.

Bohumínský výrobce vystavuje v Ostravě na Černé louce kromě 15 kotlů také radiátory v různém provedení a nový sortiment – krbová kamna.

„Naši pracovníci vývojového centra pracovali na zdokonalení emisních parametrů zhruba rok a půl. Dokázali jsme, že i klasické litinové kotle mohou dosáhnout vysoké kvality a přísných ekologických limitů. Od oceněného kotle si slibujeme velký zájem v další vlně kotlíkových dotací,“ uvedl generální ředitel společnosti VIADRUS Roman Halaška.

Vítězný automatický litinový kotel na tuhá paliva VIADRUS A3C je jediným českým litinovým automatickým kotlem, který splňuje "Ekodesign". Používá litinový výměník konstrukčně vycházející z osvědčeného kotle Hercules U26. Podle provedení je v kotli možno spalovat hnědé uhlí nebo dřevní pelety či tato paliva střídat. Kotel je vybaven řídicí jednotkou Siemens Climatix, která umožňuje dálkově ovládat kotel přes internet. Díky vysoké účinnosti kotel splňuje parametry emisní třídy 5 a tzv. „Ekodesign”. Je zařazen do kotlíkových dotací a zájemci na něj mohou získat dotaci podle typu paliva až 80 %.

automatický litinový kotel na tuhá paliva VIADRUS A3C

Společnost VIADRUS letos vystavuje v Ostravě celý sortiment, především automatické kotle na spalování biomasy a uhlí, které splňují tzv. Ekodesign a je v poslední době o ně velký zájem. Dále mohou účastníci na stánku vidět bestseller roku 2016 litinový kotel Hercules U32, který je jako jediný kotel na ruční přikládání zařazen v kotlíkových dotacích, a navíc není závislý na elektrické energii.

Kromě klasických kotlů na tuhá paliva prezentuje VIADRUS na výstavě plynové kondenzační kotle, na které mohou žadatelé také získat dotace, například novinku – nástěnný kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem na teplou vodu VIADRUS K5 s účinností až 108 % a automatikou umožňující zapojení do systému inteligentních domů. Část expozice je věnována litinovým radiátorům s klasickým a retro designem a krbovým kamnům.

Největší tuzemská výstava věnovaná vytápění a úsporám energií Infotherma probíhá od 23. do 26. ledna na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

 
 
Reklama