Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Europoslanec Evžen Tošenovský navštívil Viadrus

Bohumínský výrobní areál navštívil v pondělí 27. 3. 2017 nepřehlédnutelný poslanec Evropského parlamentu. Evžen Tošenovský přijal pozvání vedení společnosti VIADRUS.

Europoslanec Evžen Tošenovský při návštěvě bohumínského výrobního areálu společnosti VIADRUS
Europoslanec Evžen Tošenovský při návštěvě bohumínského výrobního areálu společnosti VIADRUS

Generální ředitel Roman Halaška a obchodní ředitel Boris Šlapota provedli pana Tošenovského výrobními provozy a v showroomu mu ukázali celý hlavní sortiment od kotlů přes radiátory až po nová krbová a peletová kamna. První a dosud zřejmě nejoblíbenější moravskoslezský hejtman se zajímal o výrobu samotnou, zaměstnanost i všechny výrobky, nejvíce však o kotle, které splňují Ekodesign a vztahují se na ně kotlíkové dotace. Po exkurzi následovala více než hodinová debata na ředitelství společnosti VIADRUS. Vedení firmy se chtělo dozvědět, co se chystá na poli evropské energetické legislativy, aby pak mohlo hlavním trendům přizpůsobit střednědobé strategické plány investic a rozvoje podniku.

Evžen Tošenovský informoval o přípravě velkého energetického balíčku Evropské komise pro rok 2030, který je považován za jeden z nejzásadnějších, ale i velmi rizikových materiálů pro budoucí desetiletí. Soubor návrhů má zajistit lepší fungování trhu s elektřinou, zvýšení podílu obnovitelných zdrojů v energetice, větší energetické úspory a odklon od uhlí. Evropa je však stále velmi závislá na fosilních palivech. Pozornost budí především závazná třicetiprocentní kvóta na energetickou účinnost. Bude mít zásadní dopad na evropskou i českou energetiku i ekonomiku. Zatím však v ČR žádná dopadová studie není zpracována, což firmám komplikuje strategické plánování.

 
 
Reklama