Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Instalace rekuperační jednotky recoVAIR

Prohlédněte si fotky z instalace rekuperace Vaillant recoVAIR s výměníkem s vysokou úrovní tepelné účinnosti a tepelného čerpadla aroTHERM.

Majitelé novostavby rodinného domu v Lánech se rozhodli pro tepelnou techniku Vaillant.

Dům je vybaven tepelným čerpadlem aroTHERM, které je konstruováno jako kompaktní jednotka umístěná do venkovního prostoru, kde odebírá tepelnou energii ze vzduchu a předává ji dále do otopné soustavy. Díky tomuto tepelnému čerpadlu mohou majitelé domu ušetřit i dvě třetiny nákladů na vytápění.

V tomto domě byla instalována také rekuperační jednotka recoVAIR pro výměnu vzduchu a rekuperaci tepla, která je umístěna v přilehlé garáži. Tu si pochvalují zvláště členové domácnosti trpící na alergie. Rekuperace jim celoročně zajišťuje kvalitní a zdravý vzduch bez nutnosti větrání.

Dostatek teplé vody pro celou domácnost poskytuje zásobník Vaillant VIH RW 300.

Celý systém je pak spravován pomocí regulace multiMATIC VRC 700, což je eBus ekvitermní regulátor pro jeden přímý topný okruh (se směšovacím modulem VR 70 možnost druhého směšovaného okruhu) a přípravu TV v nepřímotopném zásobníku.

Fotky z instalace najdete na našich stránkách.


Tepelná čerpadla Vaillant
logo Tepelná čerpadla Vaillant

Značka Vaillant patří k předním výrobcům tepelné techniky v Evropě již od roku 1874. Její sortiment zahrnuje kondenzační kotle, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky, zásobníky TV, solární systémy a regulační techniku. Vaillant klade velký důraz zejména ...

 
 
Reklama