Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Princip přívodu vzduchu na hoření komínovým systémem CIKO TEC

Komíny CIKO® TEC s unikátním řešením izolovaných izostatických vložek jsou vhodné pro všechny druhy paliv a pro všechny typy spotřebičů s přirozeným i nuceným odvodem spalin.



CIKO® TEC je moderní komínový systém složený ze špičkových materiálů a svojí konstrukcí respektuje současné trendy v oboru vytápěcí techniky. Univerzálnost komínu využijete nejvíce v okamžiku, kdy se rozhodnete změnit typ kotle, druh paliva, způsob vytápění. Systém je vhodný i pro společné komíny od plynových kotlů pro podtlakový nebo přetlakový provoz.

Systém CIKO® TEC je složen z izolovaných izostatických hrdlových komínových vložek a obvodového pláště z broušených cihelných tvarovek, což kromě funkčních výhod umožňuje i extrémně jednoduchou a rychlou montáž.

Prvotřídní hrdlové komínové vložky vyráběné v Německu speciální technologií izostatického lisování jsou vhodné pro odvod spalin od spotřebičů na všechny druhy paliv s přirozeným i nuceným odvodem spalin. Toto zařazení komínových vložek vyplývající z certifikace dává komínu vlastnosti absolutně univerzální spalinové cesty. Mezi tepelnou izolací a obvodovým pláštěm je díky jejich speciální konstrukci dostatek prostoru pro přívod vzduchu ke spotřebiči.

Odvod spalin je tak pouze část funkčního využití komínového tělesa, druhou neméně důležitou vlastností komínu je přívod vzduchu ke spotřebiči. Řízený přívod vzduchu je důležitý hlavně u nízkoenergenických a pasivních domů. Pomocí komínového tělesa je vytvořen oddělený okruh vzduchu, který výrazně přispívá k vytvoření tepelné pohody v místnosti.


CIKO s.r.o.
logo CIKO s.r.o.

Výrobce a dodavatel keramických a nerezových komínových systémů CIKO, které nabízí řešení pro odkouření libovolného spotřebiče a všechny druhy paliv. Kromě vlastních komínů nabízíme rovněž parotěsné prostupy CIKO STOPER pro bezpečné zabudování komínu do ...

 
 
Reklama