Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Opravný nátěr pro lamely vysokoteplotních panelů Ecosun

Stále častěji se objevují dotazy zákazníků na možnost čištění lamel vysokoteplotních topných panelů ECOSUN S a S+. Během manipulace s panelem při montáži je nutné používat přiložené jednorázové rukavice.


Pokud přesto dojde k ušpinění nebo umaštění topných lamel, projeví se tyto nečistoty až při prvním zapnutí panelu. Přicházíme tedy s opravným nátěrem Mipatherm, který ve dvou vrstvách dostatečně zakryje nečistoty na topných lamelách vysokoteplotních panelů Ecosun. Jedná se o vysoce tepelně odolný antikorozní lak na bázi silikonové pryskyřice, který odolává teplotám do 800°C. K dispozici je v balení 0,5 litru.

Pracovní postup:
  • Plášť panelu se nejprve oblepí maskovací páskou.
  • Lak se nanáší štětcem ve dvou vrstvách a nechá se 1hod. odvětrat.
  • Po sejmutí maskovacích pásek je nutno panel připojit a nechat topit na plnou teplotu 0,5 – 1 hod.

Prvních 15 min. dochází k vypalování nátěru a produkci silného zápachu a kouře. Je tedy nutno místnost intezivně větrat. Po vyvětrání je možno topný panel uvést do běžného provozu.



FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...

 
 
Reklama