Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vezměte regulaci topení od podlahy

Ani chladno, ani přetopeno. Vyladit doma tepelnou pohodu bývá oříšek. To neplatí, pokud vsadíte na podlahové vytápění, které můžete snadno regulovat podle svých potřeb.

Vezměte regulaci topení od podlahy

Klid a nohy v teple

Příjemné sálavé teplo, které se v místnosti příjemně rozvrství a navozuje tepelnou pohodu - to je jen jedna z mnoha výhod podlahového vytápění. Radiátory podlahové variantě v mnoha ohledech nemohou konkurovat. Zabírají místo, mnohé nevypadají zrovna k světu a teplo z nich se drží hlavně u stropu. Pokud máte nízkoenergetický dům, pak vám radiátory zatopí spíše při shánění kotle s nízkým výkonem. S podlahovým vytápěním můžete zůstat v klidu a nohy v teple mít rozhodně budete.

Šetřete s podlahovým vytápěním

Kdo chce šetřit, dá si záležet už s kvalitním zateplením domu, a to je dobrý základ pro podlahové vytápění. Proto se hodí zvláště do moderních nízkoenergetických staveb. Pořizovací náklady jsou v tomto případě menší, než kolik by vás stála montáž ústředního topení a radiátorů. Kromě peněz ušetříte také místo – ne všude se hodí mít radiátor, který vám nějaký ten prostor zabere.

Regulace, jakou jinde neseženete

Regulační kombibox RTL, který najdete v našem katalogu, vám k podlahovému vytápění přidá příjemný bonus. Na jeden obvod z jednoho kotle vytopíte více místností, aniž byste museli kupovat drahé čerpadlo. Jak je to možné? Tenhle systém využívá totiž teplo ze zpětného vedení, které bez problémů zajistí teplo třeba v chodbě, v koupelně nebo v dětském pokoji. Že na další rozvaděč nemáte dost místa? Kombibox RTL ho zabere méně, než byste čekali - je totiž o dost menší než ty klasické.

Až se zima zeptá, co jste dělali před topnou sezónou, odpovězte jí chytrou tepelnou regulací z MEIBES.


Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)
logo Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama