Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zaujalo nás: malý zplynovací kotel na dřevo ATMOS DC15G

Výrobce kotlů na tuhá paliva ATMOS rozšířil svoji řadu ekologických zplynovacích kotlů na kusové dřevo o zatím nejmenší kotel s výknem 15 kW. Kotel nese označení ATMOS DC15G a poprvé byl vystaven na veletrhu Moderní vytápění v únoru 2018.

Výrobce kotlů na tuhá paliva ATMOS na veletrhu Moderní vytápění v únoru 2018
Výrobce kotlů na tuhá paliva ATMOS na veletrhu Moderní vytápění v únoru 2018

Dřevozplynovací kotle ATMOS se vyznačují speciálním topeništěm, které je z obou stran vyloženo keramickými tvarovkami, ve spodní části opatřené otvory pro přívod předehřátého primárního vzduchu, zplynovací tryskou s otvory pro přívod sekundárního vzduchu a spodní spalovací komorou s kulovým keramickým prostorem. Zadní spalinový kanál je vybaven žebrovým výměníkem. Zplynování dřeva s následným spalováním dřevního plynu v keramickém spalovacím prostoru zaručuje optimální vyhoření všech spalitelných látek a tím i vysokou účinnost a ekologický provoz kotlů.

Kompletní modelová řada zplynovacích kotlů ATMOS nyní zahrnuje výkony od 15 do 150 kW. Kotle spadají podle normy ČSN EN 303–5 do 5. třídy a splňují požadavky Ekodesignu. Lze je tedy pořídit s kotlíkovou dotací.

 
 
Reklama