Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná technika kompaktně zabudovaná v příčce

TacoTherm Dual Piko od společnosti Taconova: volně konfigurovatelné bytové předávací stanice připravené k okamžitému připojení

Bytová předávací stanice TacoTherm Dual Piko kombinuje průtokové ohřívání pitné vody a rozvod tepla pro bytovou jednotku v závislosti na jeho potřebě.

Na veletrhu ISH 2015 společnost Taconova představila v rámci produktové skupiny „systémová technika“ nová provedení bytové předávací stanice TacoTherm Dual Piko, která přináší ještě více flexibility při regulaci a ohřevu pitné vody i při napojení na různé způsoby výroby tepla.

Bytová předávací stanice TacoTherm Dual Piko kombinuje průtokové ohřívání pitné vody a rozvod tepla pro bytovou jednotku v závislosti na jeho potřebě. Na veletrhu ISH 2015 společnost Taconova představuje v rámci produktové skupiny „systémová technika“ nová provedení bytové předávací stanice TacoTherm Dual Piko, která přináší ještě více flexibility při regulaci a ohřevu pitné vody i při napojení na různé způsoby výroby tepla.

Univerzálně kombinovatelné moduly lze při projektování konfigurovat podle konkrétního objektu s nastavením vhodné strategie regulace ohřevu pitné vody a předávání tepla. Díky štíhlé konstrukci a dostupným variantám s montážní skříní, nebo bez ní, lze produkt přizpůsobit každé montážní situaci. Protože stavební hloubka modulu je pouze 110 mm, lze stanici například integrovat přímo do příček. Stanice pak rozvádí teplo podle potřeby do systému radiátorů, podlahového vytápění s až 10 topnými okruhy, možná je i kombinace obou systémů předávání tepla. Pro topné systémy s různými výrobníky tepla nabízí Taconova varianty pro zapojení do dvouvodičových, třívodičových a čtyřvodičových systémů.

Bytové předávací stanice pro nízké vstupní teploty

Předmontovaná a kompletně propojená bytová předávací stanice TacoTherm Dual Piko od společnosti Taconova se dodává na základové desce, v montážním rámu, s osazovacím rámem nebo jako kompletní skříň s uzamykatelnými dvířky, to vše v závislosti na místě požadované instalace.  |  Foto: Taconova
Předmontovaná a kompletně propojená bytová předávací stanice TacoTherm Dual Piko od společnosti Taconova se dodává na základové desce, v montážním rámu, s osazovacím rámem nebo jako kompletní skříň s uzamykatelnými dvířky, to vše v závislosti na místě požadované instalace. | Foto: Taconova
Díky bytové předávací stanici TacoTherm Dual Piko WP přináší Taconova možnost decentrálního ohřevu pitné vody i pro topné systémy s nízkými přívodními teplotami, jako například pro systémy tepelných čerpadel.  |  Foto: Taconova
Díky bytové předávací stanici TacoTherm Dual Piko WP přináší Taconova možnost decentrálního ohřevu pitné vody i pro topné systémy s nízkými přívodními teplotami, jako například pro systémy tepelných čerpadel. | Foto: Taconova

Další novinkou ve variabilním sortimentu je provedení TacoTherm Dual Piko WP, které je koncipováno pro vytápěcí systémy s nízkými vstupními teplotami, a lze ho proto ideálně provozovat společně s tepelnými čerpadly. Pro provoz se systémem tepelných čerpadel je regulace modulu čerstvé teplé vody upravena tak, aby v závislosti na teplotě v primárním okruhu byl i při minimálním rozdílu teplot na přívodu a zpětném toku v hodnotě 3 K zajištěn požadovaný teplovodní výkon. Modul čerstvé teplé vody například při přívodní teplotě na primární straně 48 °C dodává až 18 l teplé vody za minutu o výstupní teplotě 45 °C.

Měření spotřeby tepla na vytápění a pitné vody lze integrovat centrálně přímo do stanice. Místo časově náročné montáže podomítkových skříní s vodoměry lze do stávajících montážních tras jednoduše zabudovat na trhu běžné vodoměry na teplou a studenou vodu.

 

O společnosti Taconova

Taconova Group AG se sídlem v Undorfu u Zurychu ve Švýcarsku je tradiční podnik s více než 50letou zkušeností s inovativními produkty v oblasti řešení inteligentní techniky v budovách. Jedná se především o technologie pro hydraulické vyvažování, rozdělovače, termoregulaci, odvzdušňování, solární ohřev a systémovou techniku. Výrobky Taconova se úspěšně používají ve více než 30 zemích. K hlavním trhům patří Švýcarsko, Německo, Rakousko a Anglie.


Taconova Group AG
logo Taconova Group AG

Dovozce techniky Taconova Group AG - hydraulické vyvažovaní, rozdělovače a termoregulace, směšování, separace plynů, měření průtoku, solární ohřev, zónové ventily, kulové servokohouty, předávací stanice na nabíjení zásobníků a přípravu teplé vody.