Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přehled výrobků oceněných cenou Design Plus 2017

Tradiční soutěž o prestižní cenu "Design Plus powered by ISH 2017" zvýrazňuje výrobky se silným vztahem k životnímu prostředí, s inovativním designem a funkcemi. Soutěž je součástí veletrhu ISH ve Frankfurtu nad Mohanem, a tak každé dva roky ukazuje nejen designové speciality z oblasti koupelen, ale i technická řešení, která upoutala hodnotitelskou komisi.

uniSTOR plus/exclusive od Vaillant – je zásobník teplé užitkové vody, uniSTOR exclusive nese označení Green Label iQ

uniSTOR plus/exclusive od Vaillant – je zásobník teplé užitkové vody, uniSTOR exclusive nese označení Green Label iQ

Zásobník teplé vody uniSTOR exklusive je prvním z řady Green iQ, tedy ve zvýšené míře ohleduplných k životnímu prostředí. Ve srovnání s konvenčním ukládáním teplé vody snižuje tepelné ztráty na polovinu. A navíc, až 82 procent materiálů použitých na jeho výrobu, je plně recyklovatelných.

Ochranná protikorozní anoda je elektronická. uniSTOR se vyznačuje nejlepším označením A v Energetickém štítku.

Zásobník uniSTOR Exclusive je vybaven trubkovým teplosměnným výměníkem pro nepřímé vytápění. Nabízen bude s objemy 300, 400 a 500 litrů. Přepravní a montážní výhodou je složení speciální tzv. vakuové tepelné izolace ze dvou částí, které lze sejmout.

Ve variantě uniSTOR plus bude izolační plášť rovněž sejmutelný, ale z tepelně izolační pěny a v energetické třídě B.

Pro zatím ojedinělou současnost, ale jistě četnější budoucnost, je zásobník opatřen přírubou, která slouží k eventuálnímu čistění vnitřku zásobníku, ale lze do ní instalovat i elektrickou topnou patronu pro využití OZE elektřiny v levnějším tarifu ze sítě nebo z vlastní produkce. Umožňuje propojení s fotovoltaickými panely přes systém energetického managementu, který do zásobníku uloží aktuálně nepotřebnou elektřinu, aniž by ji bylo nutné cenově nevýhodně předávat do sítě.

Visign for More 105 od Viega - trend klidných a měkkých geometrických tvarů ovládání splachování

Trend měkkých, i když geometrických obrysů je v současné době hlavním designovým trendem v bydlení a tím i v sanitární oblasti. Viega interpretovala tyto emocionálně měkké linie do ovládacích desek splachování klozetů a prezentuje je jako produktové řady Visign for More 105.

Zaoblené rohy, kvalitní materiály a kompaktní design prvku vytvářejí ucelený tvar. Visign for More 105 je k dispozici s ručním manuálním ovládáním a rovněž bezdotykovým elektronickým. V konstrukci ovládací desky jsou použity vysoce kvalitní a odolné materiály jako je sklo a lakovaný hliník, které vytváří předpoklad pro splnění nejvyšších hygienických požadavků. Viega i nadále spoléhá na osvědčenou bovdenovou technologii. Elektronická bezdotyková verze ovládání Visign for More 105 může pracovat s napájecím adaptérem nebo s baterií, což přichází v úvahu například při modernizacích.

Při ručním spuštění Visign for More 105 postačuje mírný tlak na tlačítko a podle předvolby lze zvolit plné nebo částečné spláchnutí pro úsporu vody. Rozlišení mezi zvoleným množstvím vody umožňuje nezávislý designový prvek ve formě vyfrézované drážky.

Visign for More 105 od Viega - trend klidných a měkkých geometrických tvarů ovládání splachování
Visign for More 105 od Viega - trend klidných a měkkých geometrických tvarů ovládání splachování
Visign for More 105 od Viega - trend klidných a měkkých geometrických tvarů ovládání splachování

Visign for More 105 je k dispozici v designu skla v bílá / bílá nebo Parsol / černá a verze hliníku v Chrome nebo ušlechtilý mat s praktickou vlastností zabraňující zanechávání stop po otisku prstu.

Pro získání vizuálního efektu hloubky a masivnosti využívá Viega speciální sklo silné šest milimetrů. To dává vyniknout vyfrézované drážce a všem hlazeným hranám.

Bezdotyková verze je pojmenována jako Visign for More 105 sensitive. Jejím designovým charakteristickým rysem jsou dvě vodorovně vyfrézované drážky. Jsou příkladem spojení estetiky s funkčností, neboť dávají uživateli také jasnou informaci o tom, kterou z bezkontaktních operaci si má vybrat, zda úsporné nebo plné spláchnutí. Pro uvedení do chodu stačí jediný pohyb ruky před deskou kolem zvolené drážky.

Stagnace pitné vody ve vnitřním vodovodu zvyšuje riziko množení mikroorganismů včetně nebezpečné legionely. Elektronická varianta Visign for More 105 sensitive nabízí možnost povolit přidanou funkci proplachování vodovodu Viega Hygiene+. Tato funkce podle předvolby zajišťuje v nastavených intervalech odpouštění zvoleného množství stagnující vody z vodovodu a jeho hygienické propláchnutí. Toto řešení je zvláště účinné, pokud je klozet na přívod vody napojen na konci větve vnitřního vodovodu.

Stratos Maxo od Wilo - Nová éra čerpacích technologií

Stratos Maxo od Wilo - Nová éra čerpacích technologií

Zahájením výroby řady čerpadel Wilo-Stratos Maxo potvrdil dortmundský výrobce Wilo své postavení digitálního průkopníka v oboru čerpadel. Nástupce řady čerpadel Wilo-Stratos nastavuje nové standardy v konektivitě, účinnosti, uživatelské přívětivosti a rovněž v novém designu vysoce účinných čerpadel.

"Naše Stratos Maxo je první inteligentní čerpadlo na světě. Nová technologie „Zeleného tlačítka“ kombinuje to, co umělo červené tlačítko s novými a vylepšenými funkcemi. To vytváří nové standardy v použitelnosti. A je důležité, že i instalace čerpadla byla zjednodušena," vysvětlil Michael Dieckmann, produktový manažer společnosti Wilo. Díky své vysoké konektivitě, Wilo-Stratos Maxo lze zcela flexibilně integrovat do různých aplikací. Nově přidané komunikační rozhraní (Bluetooth) umožňuje přímé napojení na mobilní zařízení a je základem pro vznik sítě "Wilo Net", po které spolu budou komunikovat síťové produkty Wilo navzájem, například při ovládání více čerpadel.

Pojmem inteligentní označuje Wilo ta čerpadla, která se kromě vysoké energetické efektivnosti provozu vyznačují využitím pokročilých sensorů a inovativních regulačních funkcí, například Dynamic Adapt plus, Multi-Flow Adapation, obousměrnou komunikací, například Bluetooth, mají analogové vstupy, binární vstupy a výstupy a rozhraní pro napojení na síť Wilo. Dále díky aktualizovatelnému firmware, excelentní uživatelské přívětivosti (např. Setup Guide, Preview-Princip navigující k potřebnému nastavení) a rovněž osvědčené technologii zeleného ovládacího kolečka.

Další CIF moduly, které jsou k dispozici, umožňují snadnou integraci do světa sběrnicových systémů. Budoucnost provozu a nastavení čerpadel zajišťuje i aplikace, přes kterou mohou být všechna data zobrazena a využita, mimo jiné pro optimalizaci systému. Nový Wilo-Stratos Maxo určený pro oblast TZB včetně vodovodních aplikací ve velkých budovách také definuje nové standardy v oblasti energetické účinnosti.

Napájecí kabel je k čerpadlu připojen pomocí univerzálního Wilo konektoru, díky kterému odpadá potřeba odstraňování krytu svorkovnice. Konektor se připevní na kabel a pak se pouze připojí k čerpadlu.

Dalším plusem je jednoduché přepínání mezi distribucí tepla a chladu pro zimní a letní provoz, díky možnosti uložení dvou provozních bodů.

Díky přímému vstupu pro teplotní čidlo je také nově možné čerpadlo regulovat na konstantní, či diferenční teploty. Tato funkce je používána především v okruzích cirkulace TV, kdy je čerpadlo v provozu pouze při skutečné potřebě a tím pádem je je jeho provoz výrazně úspornější.

Zenia od Zehnder je multifunkční vysoušeč a ohřívač ručníku s funkcí vytápění

Inovativní vysoušeč ručníků Zenia s funkcí vytápění musí zaujmout každého milovníka wellness a příjemných zážitků v koupelně. Zajistí příjemně předehřátý ručník a osušku i komfortní vnitřní klima. Designově řešená elegantní čelní skleněná plocha, s funkcí infračerveného vytápění, zajišťuje příjemné sálavé teplo. S integrovaným ventilátorem zajistí i rychlý náběh teploty. Za čelní deskou jsou diskrétně skryty i velké osušky.

Vysoušení ručníků skrytých za designovou čelní deskou a jejich nahřátí je nejen účelné, ale zaručuje nejvyšší komfort. Ovládací dotykový panel je integrovám pod povrch desky v její horní části. Skleněná deska je odklopitelná jako dvířka skřínky a k výběru bude v bílé nebo černé barvě

Z hlediska montáže nabízí Zehnder Zenia širokou škálu možností, jak do instalačního předstěnového systému, tak do zdi nebo na již hotovou stěnu, ale také do nábytku. Tím umožňuje prakticky jakékoliv řešení designu koupelny. V případě vestavby vyčnívá do koupelny pouhými 30 mm.

Ranní sprcha, po které následuje jemňounké a mazlivé osušení předehřátou osuškou, jistě potěší. Předehřáté ručníky rovněž zesílí zážitek z osvěžující sprchy po sportovním výkonu nebo po relaxační koupeli ve večerních hodinách.

Zenia od Zehder je multifunkční vysoušeč a ohřívač ručníku s funkcí vytápění
Zenia od Zehder je multifunkční vysoušeč a ohřívač ručníku s funkcí vytápění

Za vizuálně působivou skleněnou deskou se mokré textilie suší velmi rychle. Zkrácení doby schnutí má velký antimikrobiální význam, neboť nedá bakteriím možnost se množit.

Dotekem ovládacího panelu integrovaného do povrchu skleněné desky lze nastavit různé scénáře vytápění a sušení ručníků. Volitelné funkce zahrnují aktivaci sálavého vytápění čelním panelem, rychlý ohřev místnosti ohřívačem s příkonem 1000 W, předehřívání ručníku na tělesnou teplotu během pouhých pěti minut, a rychlé a pohodlné sušení textilu. Nastavení lze programovat pro den nebo týden podle individuálních potřeb. Zehnder Zenia jako progresivní výrobek umožňuje i dálkové spuštění funkce vytápění prostřednictvím aplikace pro chytré telefony.

Vzhledem k rychlosti náběhu vytápění a ovládacím funkcím je Zehnder Zenia ideální do kombinace s podlahovým.

Další oceněné výrobky jsou uvedeny již jen s krátkými popisy:

PRIMUS od AXENT Switzerland AG je kloset patřící do nejvyšší luxusní třídy. Je funkční bez splachovací nádržky.
PRIMUS od AXENT Switzerland AG je kloset patřící do nejvyšší luxusní třídy. Je funkční bez splachovací nádržky.
Plawa Purline od BEMM GmbH je ploché stěnové topidlo pro koupelny s efektním podsvícením.
Plawa Purline od BEMM GmbH je ploché stěnové topidlo pro koupelny s efektním podsvícením.
Sprchový odtokový žlábek CeraFloor od Dallmer pro moderní bezvaničkové sprchové boxy
Sprchový odtokový žlábek CeraFloor od Dallmer pro moderní bezvaničkové sprchové boxy

ROCK 500 WB od Dovre NV jsou volně stojící designová litinová kamna na dřevo
ROCK 500 WB od Dovre NV jsou volně stojící designová litinová kamna na dřevo
NU od Carlo Frattinni SPA je sprchová hlavice kombinující tvar kruhu a obdélníku
NU od Carlo Frattinni SPA je sprchová hlavice kombinující tvar kruhu a obdélníku
Essence Professional od Grohe je kuchyňská páková armatura pro nejvyšší nároky
Essence Professional od Grohe je kuchyňská páková armatura pro nejvyšší nároky

Rozdělovač a sběrač od IMI Hydronic Engineering Deutschland konstruovaný z nerezové oceli a osazený průtokoměry pro usnadnění vyvážení okruhů
Rozdělovač a sběrač od IMI Hydronic Engineering Deutschland konstruovaný z nerezové oceli a osazený průtokoměry pro usnadnění vyvážení okruhů
Koupelnová série Origin od INBANI DESIGN SL
Koupelnová série Origin od INBANI DESIGN SL
Véo od JADO je řada umyvadlových pákových armatur
Véo od JADO je řada umyvadlových pákových armatur

MultiBlocMBE od Karl Dungs GmbH a Co KG je plynová multifunkční armatura
MultiBlocMBE od Karl Dungs GmbH a Co KG je plynová multifunkční armatura
Signo od Kermi je asymetrické otopné koupelnové těleso s jednoduchým ukládáním ručníků a hladkými čtvercovými plochami
Signo od Kermi je asymetrické otopné koupelnové těleso s jednoduchým ukládáním ručníků a hladkými čtvercovými plochami
IXMO SOLO od KEUCO je sprchový set
IXMO SOLO od KEUCO je sprchový set

SMART 120 BT od KLOVER SRL je kuchyňský sporák na pelety
SMART 120 BT od KLOVER SRL je kuchyňský sporák na pelety
Cleant Riva od Laufen Bathrooms je klozet s očistnou sprchou
Cleant Riva od Laufen Bathrooms je klozet s očistnou sprchou
Andrew od rybR je umyvadlová armatura v plochém designu
Andrew od ryb® je umyvadlová armatura v plochém designu

Origami od TUBES RADATORI je volně stojící otopné těleso například do koupelen
Origami od TUBES RADATORI je volně stojící otopné těleso například do koupelen
UNIQ BATHROOM UB1 od UUBEE Pty Ltd je nábytkové vybavení koupelen a toalet
UNIQ BATHROOM UB1 od UUBEE Pty Ltd je nábytkové vybavení koupelen a toalet

ONI Radiator od Vasco Group je teplovodní otopné těleso v moderním plochém tvaru
ONI Radiator od Vasco Group je teplovodní otopné těleso v moderním plochém tvaru
Ivo smart od Wodtke jsou peletová kamna
Ivo smart od Wodtke jsou peletová kamna
 
 
Reklama