Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jubilejní Infotherma 2018

Agentura Inforpres vás zve na dvacáté páté pokračování mezinárodní výstavy Infotherma. Toto každoroční setkávání odborné veřejnosti, vystavovatelů a návštěvníků je od prvopočátků věnováno tepelné pohodě našich příbytků za přijatelných podmínek a s co nejmenšími negativními dopady na životní prostředí.

Výstavy se snažily a snaží mapovat jak technický pokrok, tak si všímat i dopadů na životní prostředí a pokud možno eliminovat nejrůznější lobbistické a politické tlaky, omyly a diletantství, kterých se za čtvrt století u této problematiky něco vystřídalo. Na některé z nich doplácíme a ještě řadu let doplácet budeme.

Zásluhu na tom, že o výstavu je stále zájem jak u odborné, tak i laické veřejnosti, mají především domácí a zahraniční vystavovatelé, kteří každoročně přicházejí nejen s technickými novinkami, vynálezy a užitnými vzory, ale i náměty a připomínkami k dané problematice. Potěšující je i skutečnost, že u návštěvníků, ale i vystavovatelů, roste zájem i o odborný doprovodný program. V posledních letech bylo proto potřeba kromě kongresového centra, kde se většinou konají konference, vyčlenit i část vstupního pavilonu pro semináře, besedy, diskuze a konzultace.

V rámci tradičního zaměření výstav Infotherma se každoročně snažíme hledat a představit vize, kam by se mohlo i mělo ubírat moderní a ekonomicky dostupné vytápění našich příbytků. Nikdo nepochybuje o tom, že v brzké budoucnosti se neobejdeme bez energie ze slunce, nitra země, síly větrů a dalších obnovitelných zdrojů. Jednu z cest k tomuto cíli bychom chtěli na Infothermě 2018 představit a to formou decentralizované výroby energií především z obnovitelných zdrojů a možnosti jejich skladování. Platí to především o umísťování fotovoltaických solárních panelů na střechy domů a možnost skladování přebytků v bateriích. Tímto se otevírá i další možnost spolupráce s centrálními výrobci energie. Návštěvníkům bychom chtěli také představit smart home a smart grid, které jsou garantem nejen zvýšeného pohodlí, ale i finančních úspor.

Čtvrtstoletí výstav Infotherma vybízí nejen ke vzpomínkám, ale i k upřímnému poděkování všem, kteří se svým dílem podíleli a podílejí na přípravách a realizaci těchto výstav.

Logo Infotherma

Závazná přihláška na Infothermu 2018:

Uzávěrka přihlášek: 1. 8. 2017.

Infotherma 2017
Infotherma 2017
Infotherma 2017
Infotherma 2017

Infotherma 2017
Infotherma 2017
Infotherma 2017

Agentura INFORPRES s.r.o.
logo Agentura INFORPRES s.r.o.

Pořadatel mezinárodní výstavy Infotherma - ekologické a ekonomické vytápění, úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů v rodinných domcích, chatách, dílnách, provozovnách, restauracích, obchodech, rekreačních střediscích a dalších malých a středních ...