Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Případová studie: Ovládání vytápění kdekoli a kdykoli s aplikací Danfoss Link™ App

Perfektní ovládání vytápění kdekoli a kdykoli s aplikací Danfoss Link™ App. Paní Jana může vždy počítat s vyhřátým domem, i když domů přijde dříve, než předpokládala.

Skvělý komfort vytápění pro aktivní život

Dálkové ovládání topení umožňuje topit snadněji a také levněji. Dům v tiché uličce je perfektním místem pro odpočinek aktivní paní Jany, která pracuje jako manažerka nadnárodní firmy. Její byt leží na okraji Prahy a je ideálním místem nejen pro výlety do přírody v okolí, ale také pro kulturní vyžití a návštěvy restaurací v hlavním městě.

Systém je extrémně přesný, regulovat mohu až na půl stupně, což mi dává výjimečné pohodlí,“ říká paní Jana. „Jen tři kliknutí stačí systému, aby věděl, kdy jdu pryč a kdy se zase vrátím zpět.

Před několika měsíci se stal její život ještě komfortnějším díky novému inteligentnímu a úspornému vytápění Danfoss Link™. Díky pohodlné aplikaci teď může regulovat teplotu v každé místnosti, kdykoli potřebuje, a třeba i když si jde zaběhat, nebo je na služební cestě. I pokud se její cestovní plány změní, může se spolehnout na to, že její byt na ni bude čekat příjemně vytopený.

Ale nebylo to tak vždy. Byt koupila už před 5 lety s klasickým plynovým kotlem, tradičními radiátory v každé místnosti a podlahovým vytápěním v obou koupelnách. „Topení fungovalo dobře, ale musela jsem ho regulovat manuálně,“ říká Jana. „Nebylo to snadné, hlavně při mém častém cestování do zahraničí.




Flexibilní
Ať jste doma nebo mimo, Danfoss Link™ App vám umožní snadno regulovat teplotu klidně i jen o půl stupně.

Pak jí ale kolega ze zahraniční centrály poradil, ať si nechá nainstalovat systém Danfoss Link™. Do každé místnosti koupila Danfoss connect – termostatické radiátorové hlavice, které bezdrátově komunikují s řídicí jednotkou Danfoss Link CC. Ta je schopná ovládat všechny prvky topného systému instalovaného v rodinném domě nebo bytě, včetně podlahového vytápění. Kromě ovládání však tato jednotka umí „myslet“, což v praxi znamená, že na základě požadavků uživatele přizpůsobuje režim vytápění daným podmínkám, které v domě panují. Výsledkem je maximální komfort a úspora nákladů, protože systém Danfoss Link™ nikdy netopí zbytečně.

Řídicí jednotku lze velmi jednoduše naprogramovat v různých časových cyklech, mezi kterými je nejpoužívanější tzv. týdenní plán, který se dá samozřejmě libovolně měnit. Nejen paní Jana, ale každý uživatel ocení, že díky této jednotce má neustálý přehled o nákladech i dosažených úsporách. Danfoss Link™ CC řídí všechny prvky systému bezdrátově. Má barevný dotykový a velmi intuitivní displej, takže jeho ovládání je snadné pro každého člena domácnosti.

Nejnovější verzi systému Danfoss Link™ lze plně ovládat za pomoci chytrého telefonu nebo tabletu. Řídicí jednotku lze velmi jednoduše připojit na domácí Wi-Fi síť, čímž uživatel získá možnost prostřednictvím speciální aplikace Danfoss Link™ App ovládat vytápění pomocí vzdáleného přístupu odkudkoli chce. Tuto vymoženost určitě ocení všichni, kteří nejen touží po absolutním pohodlí, ale mají rádi moderní technologie a dokonalý přehled v každém okamžiku. Celá instalace aplikace a nastavení ovládání včetně řídicí jednotky je velmi snadná.




Již několikrát se mi stalo, že jsem si až na letišti vzpomněla, že jsem zapomněla vypnout topení. Dříve bych musela po celou dobu služební cesty topit zbytečně, což bylo velké plýtvání. Teď jen vytáhnu mobil z kabelky a snížím teplotu na minimum,“ vysvětluje paní Jana. „Nebo jsem se naopak vracela do studeného bytu a mrzla až do druhého dne, než se celý byt vytopil na požadovanou teplotu. Teď si den před návratem topení zapnu a přijíždím do příjemně vytopeného bytu. Navíc se letos poprvé nebojím ročního vyúčtování za energie. Jsem naopak moc zvědavá, kolik jsem díky Danfoss Linku ušetřila.

Celý systém je samozřejmě nabízen s mnoha doplňkovými prvky a příslušenstvím, kam patří nejen úsporné radiátorové termostatické hlavice living connect™, ale i prostorová čidla, zesilovače signálu a další.

Tři dobré důvody, proč si vybrat Danfoss

Danfoss nabízí inteligentní, energeticky úsporná řešení vytápění pro váš domov. Produkty Danfoss zvyšují pohodlí, snižují náklady na energie a usnadňují regulaci vytápění. S více než 80 lety zkušeností, inovací a vývoje, vám může Danfoss nabídnout nejlepší systém pro perfektní klima v interiéru.


smartheating.danfoss.cz


Naskenujte kód a stáhněte si aplikaci
Danfoss Link™ App


DANFOSS, s. r. o.
logo DANFOSS, s. r. o.

Danfoss nabízí: regulační prvky pro CZT, termostatické hlavice, ventilová tělesa a šroubení, armatury pro vyvážení soustav v rezidenčních a komerčních budovách, produkty pro chytré vytápění - ovládání radiátorů a podlahového vytápění vzdáleně přes ...