Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Značka GIACOMINI slaví šedesát let

Ohleduplnost k životnímu prostředí je dnes standardem.

GIACOMINI je jednou z předních společností ve výrobě komponentů pro vytápění, chlazení a sanitární systémy. Bezpečnost, inovace a udržitelnost jsou tři základní kameny, na kterých GIACOMINI staví. Na Tři krále letošního roku, 6. 1. 2011, oslavila italská společnost GIACOMINI výročí 60. let od svého založení.

GIACOMINI v 50. letech

GIACOMINI S.p.A. byla založena v roce 1951 Albertem Giacomini jako malá dílna na výrobu kulových kohoutů z mosazi. Od počátku se firma zaměřovala na efektivnost a inovaci ve výrobě. To GIACOMINI pomohlo expandovat na hlavní zahraniční trhy, kde se etablovala jako jeden z předních hráčů na poli topení a topenářských výrobků.

V roce 1955 se firma přestěhovala do nové továrny v San Maurizio d "Opaglio s rozlohou 1 500 m2.

GIACOMINI v 60. letech

Z důvodu největšího rozvoje nových technologií a nárůstu průmyslu v Německu šedesátých let, byla v roce 1961 založena první evropská distribuční pobočka GIACOMINI v německém Waldbröl.

V roce 1968 otevřela společnost GIACOMINI laboratoř pro výzkum. Tím byla první ve svém oboru. Tímto krokem získala 100% kontrolu nad kvalitou výroby a mohla provádět výzkum v oblasti inovací a funkční kontroly produktů.

Ve stejném roce GIACOMINI posílila svou pozici na americkém trhu a tím získala v Itálii ocenění za vývoz jako uznání úspěchu na zahraničních trzích. V roce 1971 společnost titul obhájila.

GIACOMINI v 70. letech

V roce 1972 byla zřízena druhá výrobní jednotka, kovárna v Castelnuovo del Garda, v provincii Verona. Záměr byl zajistit lepší standard kvality suroviny.

Když se v roce 1974 společnost transformovala do GIACOMINI S.p.A., byla připravena poskytovat kompletní integrované systémy, a ne jen jednotlivé výrobky.

GIACOMINI v 80. letech

V roce 1980 byla spuštěna reklamní kampaň s názvem "Programma 80". Stalo se tak v souvislosti s myšlenkou přeměny ručního ventilu do termostatického. Kolečko na ruční ovládání nahradila termostatická hlavice.

V roce 1986 dosáhla společnost jako první ve svém oboru certifikace BSI. Certifikace potvrdila politiku společnosti zaměřenou na kvalitu. Certifikaci BSI následovalo ISO 9000.

GIACOMINI v 90. letech

V roce 1990 byla vytvořena skupina GIACOMINI Consulting, která zastřešila služby pro školení distributorů a montážních firem, které instalují systémy pro vytápění a chlazení.

Nová továrna umožnila společnosti reorganizovat výrobu tak, aby co nejefektivněji splňovala stále rostoucí požadavky trhu. Nová struktura byla i přes obrovské rozměry komplexu navržena prostě, jednoduše a šetrně k životnímu prostředí.

Budova je doslova protkána pokročilými technologiemi GIACOMINI v oblasti vytápění a chlazení. Průmyslové podlahové sálavé systémy pro výrobní část, kovové stropní sálavé systémy pro kanceláře. Energie potřebná pro podlahovou klimatizaci je dodávána geotermálním tepelným čerpadlem a pěti kondenzačními kotli. Prostory pro kanceláře a laboratoře zabírající 300 m2 částečně využívají energii vyrobené geotermálními tepelnými čerpadly a částečně vodíkovým kotlem. Na střechách výrobních hal jsou instalovány solární panely na ohřev sanitární vody a fotovoltaické články na výrobu elektrické energie.

V současné době GIACOMINI zaměstnává více než 1 000 pracovníků a vyváží kolem 80% své produkce do více než 100 zemí světa, a to díky přibližně 130 000 m2 výrobní plochy ve 4 závodech a 12 distribučním pobočkám. Denně je zpracováno přibližně 100 tun mosazi.

Fakta o GIACOMINI S.p.A.

  • tři výrobní závody v Itálii
  • jedenáct prodejních filiálek
  • včetně filiálek zaměstnává přes 1 000 lidí
  • základní jmění 83 miliónů EUR (2,9 miliardy Kč)
  • denně zpracuje 100 tun mosazi do 85 tun výrobků
  • 80 % výroby exportuje do více než 100 států světa
  • výrobní zařízení zaujímají plochu 130 000 metrů čtverečních
  • od 3. 3. 1996 je držitelem ISO 9001
  • od 19. 9. 2001 je držitelem ISO 14001

Oficiálním distributorem společnosti GIACOMINI, S.p.A pro Českou republiku je společnosti GIACOMINI CZECH, s.r.o. (dříve ARNEMA, s.r.o.), která na českém trhu působí již 20 let.

Více na www.giacomini.cz.


GIACOMINI CZECH, s.r.o.
logo GIACOMINI CZECH, s.r.o.

Firma GIACOMINI S.p.A. je jedním z předních světových výrobců mosazných topenářských armatur. Hlavním cílem všech výrobků a systémů značky GIACOMINI, ať již v oblasti vytápění anebo v oblasti chlazení, je dosažení tepelné pohody u co možná největšího ...