Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Grundfos CONLIFT – nová generace stanic pro přečerpávání kondenzátu

Grundfos uvádí na trh novou generaci tří variant přečerpávacích stanic CONLIFT pro odvod kondenzátu z kondenzačních kotlů a dalších technických zařízení s řadou nových konstrukčních prvků, které zajišťují snadnější instalaci, vyšší spolehlivost a bezpečnost provozu. Model Conlift2 pH+ je vybaven neutralizační jednotkou pro velmi agresivní kondenzát.

V případech, kdy nelze pro odvod kondenzátu z kondenzačních kotlů, tepelných čerpadel, klimatizačních, chladicích a odvlhčovacích systémů využít samospád (zejména v případech, kdy zdroj kondenzátu je umístěn pod úrovní centrální kanalizace), nabízela dosud firma Grundfos přečerpávací stanice Conlift a Conlift L.

Tři nové varianty CONLIFT

V současné době uvádí firma Grundfos na trh zcela novou generaci tří variant přečerpávacích stanic CONLIFT s řadou nových konstrukčních prvků, které zajišťují snadnější instalaci, vyšší spolehlivost a bezpečnost provozu (v důsledku možnosti varování v případě poruchy stanice resp. zamezení přítoku kondenzátu do stanice). Model Conlift2 pH+ je navíc zcela nově vybaven neutralizační jednotkou pro velmi agresivní kondenzát.

 

CONLIFT1

CONLIFT1
CONLIFT1

Stanice Conlift1 představuje základní model, který se ve srovnání s dosud nabízenými modely Conlift a Conlift L vyznačuje podstatně zlepšenými vlastnostmi a parametry:

  • stanice je vhodná pro olejové nebo plynové kotle do výkonu 200 kW
  • schopnost odvádět kondenzát až do výšky 5 m
  • 4 vstupy umožňují snadné připojení zdroje kondenzátu ze všech směrů
  • čerpadlová jednotka otočná o 180° umožňuje volit výstup vlevo nebo vpravo
  • velký užitečný objem nádrže snižuje počet zapnutí čerpadla a tím zvyšuje jeho životnost
  • ruční test usnadňuje kontrolu provozu po opravě nebo instalaci
  • speciální konstrukce zabraňuje vypařování kondenzátu a tím korozi vnitřních částí (ložiska, motoru, mikrospínač) i korozi citlivých součástí vně stanice
  • zpětný ventil s bajonetovým uzávěrem brání nechtěnému uvolnění výstupu
  • integrovaný kontakt s 1,7 m kabelem pro vypnutí kotle nebo pro externí alarm

CONLIFT2

Stanice Conlift2 má stejné vlastnosti a parametry jako verze Conlift1 (velikostí a vnějším vzhledem jsou obě stanice totožné), navíc se ale vyznačuje vyšší bezpečností provozu – integrované poruchové zařízení poskytuje zvukový signal v případě zvýšené hladiny v nádrži a umožňuje dodatečné spuštění čerpadla (např. při poruše funkce plováku) nebo vypnutí zdroje tvorby kondenzátu.

CONLIFT2 pH+

CONLIFT2 pH+
CONLIFT2 pH+

Stanice Conlift2 pH+ kombinuje všechny vynikající vlastnosti modelu Conlift2 s dodatečnou neutralizační jednotkou, která zvyšuje hodnotu pH agresivního kondenzátu před jeho vypuštěním do kanalizace. Tato stanice je vhodná pro kotle (zejména olejové) o výkonu nad 200 kW.

Neutralizační jednotkou (včetně pH metru a náhradních balení granulátu, který neutralizuje kondenzát) lze dodatečně dovybavit i modely Conlift1 a Conlift2.

Nové přečerpávací stanice řady CONLIFT jsou mnohem spolehlivější a jejich instalace je snazší ve srovnání s předchozími modely. Dokonale tak splňují požadavky instalatérů i konečných uživatelů. Mnohé charakteristické vlastnosti jsou unikátní.

Více informací vám rádi poskytnou pracovníci firmy Grundfos nebo on-line program WebCAPS na www.webcaps.cz.


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...