Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh AQUATHERM Nitra opět ovládne veletržní dění v oboru TZB na Slovensku

Stalo se již tradicí, že počátkem roku se stává Nitra městem setkání expertů z oblasti vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky. Letos již popatnácté otevře své brány ve dnech 12.-15. února 2013 na výstavišti Agrokomplex v Nitře.

Nikdo z oboru TZB nechce na letošním Aqua-therm Nitra chybět

Nutnost hledat maximální úspory za teplo, plyn a vodu jsou paradoxně příčinou i toho, že přes nelehkou ekonomickou situaci je letošní jubilejní Aqua-therm Nitra opět nejprestižnější přehlídkou v oblasti technického zařízení budov na Slovensku. „Firmy z oboru TZB vědí, že lidé v této době hledají nové cesty jak snížit náklady na provoz bytů, domů, ale i firem, a proto zamíří právě na ten jediný veletrh, kde najdou na jednom místě novinky, rady odborníků a ještě mohou některé výrobky jako kotle, tepelná čerpadla, vybavení koupelen apod. koupit s výraznou slevou" říká manažer projektu Michal Drážďanský z pořádající agentury MDL Expo s.r.o.

Veletrh Aqua-therm Nitra je dnes nejdůležitější akcí pro profesionály z oboru TZB na Slovensku a zároveň nejprestižnější přehlídkou špičkových značek v oboru a jedním ze stěžejních veletrhů na výstavišti Agrokomplex. Vzrůstající zájem ze strany zájemců o účast, ale i ze strany návštěvníků je toho důkazem. Aqua-therm v posledních letech zažíval nárůst zájmu ze strany odborných firem v průměru o 15 % ročně a tento trend si udržel i v roce 2013. Z celkového počtu 127 vystavovatelů na hrubé výstavní ploše 7550 m2 je opět kolem 15 % nových účastníků, a to nejenom ze Slovenska a České republiky, ale také z Rakouska, Itálie, Maďarska, Polska a Turecka.

Koho na veletrhu potkáte?

Z dlouhé řady letošních vystavovatelů můžeme namátkou jmenovat například Abc plyn, Attack, Baxi, Benekov, Bergen Sk, Certima, Danfoss, DZ Dražice, Earth Resources, Fort-plasty, FV plast, Herz, Immergas, Ivar Sk, Atmos, KS klima-service, Meta-gas, Microwell, Ochsner heat pumps, Opop, Procom, Ptáček, Regulus-technik, Rems, Buderus, Samtek, Satec Sk, Sigma pumpy Sk, Steno, Stiebel Eltron, Tatramat, Tecnoclima, Tepelná čerpadla AIT, Tomegas Sk, V.I. Trade, Viadrus, Viessmann, Weishaupt a mnohé jiné. Kompletní seznam naleznete na www.aquatherm-nitra.com.

Nízkoenergetické dny na veletrhu Aqua-therm Nitra

I letos se návštěvníci můžou těšit na zajímavý odborný program v režii odborných partnerů veletrhu. Hlavním tématem konference budou opět úspory energie s podtitulem Nízkoenergetické dny veletrhu Aqua-therm Nitra. Jen namátkou uveďme vybrané semináře „Voda-teplo-vzduch v nízkoenergetických domoch“, „Na čo si treba dať pozor pri inštalácii kondenzačných kotlov, solárnych kolektorov, tepelných čerpadiel a klimatizačných systémov“,“ Efektívne nakladanie s energiou“ a nebude chybět ani seminář Ekofondu, kde se zájemci o dotace jak ze strany domácností tak i samospráv dozví plno užitečných informací. Podrobnosti o doprovodném programu naleznete na www.aquatherm-nitra.com.

Jubilejní patnáctý ročník mezinárodního veletrhu Aqua-therm Nitra 2013 začíná již za několik dní. Všichni vystavovatelé, odborní garanti, organizátor a mnoho dalších partnerů udělali vše pro to, aby se Nitra stala začátkem února opět místem, kde se všichni zainteresovaní sejdou, aby zde našli adekvátní a přínosné informace včetně zodpovídajících služeb. Pevně věříme, že Vás budeme moci ve dnech 12. až 15. února 2013 přivítat v řadách návštěvníků.