Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MINI komín schovaný ve zdi předurčený k zabudování do vnitřních příček staveb

Komín MINI, jehož menší rozměry tvarovek jej předurčují k zabudování do vnitřních příček staveb, vyplňuje mezeru na trhu s cihelnými komíny a představuje se i se dvěma dalšími novými systémy METAL a IZOSTAT. Novinky v sortimentu komínových systémů jsou již letos v prodeji pro český i pro slovenský trh.

Komínový systém HELUZ MINI
Komínový systém HELUZ MINI

Komín MINI přináší jednoduché řešení pro vnitřní příčky. Svými rozměry 240 × 300 mm odpovídá základním rozměrům vnitřních nosných stěn a příček a může být zabudován přímo do zdi. Oproti jiným systémům tak těleso komínu nevystupuje ze stěny, což značně rozšiřuje možnosti využití vnitřních prostor domu. Samotné cihelné tvarovky zabudované do příček se přitom dají použít také pro rozvody vzduchotechniky a technických zařízení nebo jako odvětrávací komín. Komín MINI je určen pro nízkoteplotní spotřebiče na plynná a kapalná paliva. Je nabízen ve variantě PLAST s plastovou vložkou o průměru 80 nebo 110 mm pro spotřebiče s maximální výstupní teplotou spalin do 120 °C nebo ve variantách METAL s nerezovou či IZOSTAT s izostatickou vložkou o průměru 80 a 100 mm pro spotřebiče s maximální výstupní teplotou spalin do 200 °C.

 
HELUZ MINI Izostat
HELUZ MINI Izostat
HELUZ MINI Metal
HELUZ MINI Metal
HELUZ MINI Plast
HELUZ MINI Plast

Komín HELUZ MINI je určený jak pro novostavby, tak jej lze dodatečně vestavět i do již stojících a zabydlených objektů. Jako všechny komínové systémy firmy HELUZ se i systém HELUZ MINI velmi snadno montuje. Stavebnicové komponenty do sebe přesně zapadají, a tak je zajištěna i jejich vzájemná součinnost. Stavba komínu nevyžaduje už žádné další speciální zdicí přípravky.

 

Další podzimní novinkou jsou zmíněné komínové systémy METAL a IZOSTAT, které jsou vhodné pro všechny druhy paliv a všechny typy spotřebičů. Díky malé tloušťce komínových vložek se vyznačují velmi malou akumulací tepla, což přináší rychlé ohřátí celé spalinové cesty a tím rychlé překlenutí rosného bodu spalin. Hladké stěny vložek navíc brání usazování pevných částí zplodin na vnitřním povrchu.

Komínový systém HELUZ Metal
Komínový systém HELUZ Metal
METAL
METAL

Systém METAL s nerezovou vložkou je univerzálním systémem použitelným pro atmosférický, přetlakový a i vysokopřetlakový provoz. Nerezové vložky, které jsou dodávány o tloušťce 0,6 nebo 1 mm, jsou podstatně lehčí než jiné materiály, kyselinovzdorné, nenasákavé a vysoce odolné, proto nedochází vlivem velkého výkyvu teplot k jejich popraskání. Velkou výhodou také je, že se komín může po vystavění okamžitě začít používat a nemusí se čekat na vytvrdnutí spojovacího tmelu.

 
Komínový systém HELUZ Izostat
Komínový systém HELUZ Izostat
IZOSTAT
IZOSTAT

Systém IZOSTAT je použitelný nejen pro všechny typy spotřebičů s přirozeným i nuceným odvodem spalin, ale i pro společné komíny od plynových kotlů pro podtlakový i přetlakový provoz. Svou konstrukcí zároveň umožňuje odvod spalin i přívod vzduchu ke spotřebiči jedním komínovým tělesem. Izostatická vložka nové generace, vyráběná nejmodernější technologií, dobře odolává velkým teplotním změnám, kyselinám a je vysoce odolná proti korozi, nevadí jí ani přímý kontakt s plamenem. Díky své téměř nulové nasákavosti je vhodná jak pro suchý, tak i pro mokrý provoz. Hrdlové spojení izostatických vložek společně se spárovací hmotou nebo žáruvzdorným silikonem zajišťuje vynikající těsnost systému. Nadstřešní část komínového systému HELUZ IZOSTAT je díky velkému množství variant ukončení pak možné dokonale sladit s domem.

 

Všechny produkty budou během podzimu k dispozici i pro slovenský trh.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.