Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soutěž - vyhrajte nerezový komín Schiedel

Nerezový dodatečný komín s prvotřídní keramickou vložkou postavíte během pár chvil

Odpovězte na tři otázky a máte šanci na nerezový komín Schiedel Kerastar za 1 Kč. Trendový komínový systém, který lze bez problémů vystavět také dodatečně, vykazuje dlouhodobou životnost a je na něj poskytována nadstandardní záruka v délce 30 let.

Vyhrajte komín Kerastar právě nyní!

Zapojte se do soutěže, která probíhá do 30.6.2012 a vyhrajte kompletní komínový systém Kerastar nebo další lákavé ceny. Informace o certifikovaném komínovém systému Schiedel Kerastar a nápovědu k otázkám hledejte na stránkách www.schiedel.cz.


Soutěžní otázky pro čtenáře portálu TZB-info

Soutěž byla ukončena

1. Jaká je tloušťka stěny šamotové profilované vložky komínu Kerastar?


2. Jaká je tloušťka tepelně izolační vrstvy komínu Kerastar?


3. Jaká bude nejvyšší naměřená povrchová teplota na plášti komínu Kerastar průměru 180 mm při ustáleném stavu teploty odváděných spalin 240°C po 1 hodině provozu? °C



Ceny do soutěže

1. cena: Nerezový komín Schiedel Kerastar za 1 Kč

Výherce zístká kompletní komínový systém Schiedel Kerastar, který je rovnou připravený k montáži. (Montáž komínu není součástí výhry a výherce si ji musí zajistit sám.) Komín Kerastar je vysoce kvalitní třívrstvý systém s tenkostěnnou keramickou vnitřní vložkou, tepelnou izolací a vnějším nerezovým pláštěm.

Systém je univerzálně použitelný pro odvod spalin od běžných spotřebičů na všechny druhy paliv. Je odolný vůči vlhkosti i při vyhoření.

Komín věnovaný do soutěže má průměr 180 mm, výšku 7 m, tepelnou izolaci tl. 60 mm, hmostnost 20–30 kg/m a je určený pro pevná paliva. Tento komín nevyžaduje dodatečné opláštění a záruka je poskytována na 30 let.

Další ceny

2. cena: softshellová bunda
3. cena: batoh Slazenger
4. cena: fleesová mikina
5. cena: podložka pod myš

Hlavní cena nerezový komín Schiedel Kerastar

Nerezové komíny se staly jedním z trendů dnešní komínové techniky. Rozšíření nerezových komínových systémů souvisí jednak se stále vzrůstající oblibou nerezových materiálů ve stavebnictví a architektuře, ale také s výhodami, které se s těmito komíny pojí. Špičku mezi nerezovými komíny představuje komínový systém Schiedel Kerastar s prvotřídní keramickou vložkou. Prémiový komín největšího evropského výrobce, společnosti Schiedel, lze instalovat také dodatečně.

Důvodů, proč se právě nerezové komíny uplatňují u stále většího počtu novostaveb i rekonstrukcí, je celá řada. Štíhlé nerezové komíny jsou lehké, flexibilní v instalaci a šetří místo. Nerez navíc esteticky skvěle souzní prakticky se všemi běžnými stavebními materiály, jako je dřevo, cihla, beton či sklo. Nerezový komín je výhodným řešením také u rekonstrukcí objektů, kterým schází původní komínové šachty, anebo u staveb, u nichž se jeví zděný komín kvůli otevřenému a málo členitému půdorysu problematickým. Lehký nerezový komín lze instalovat i v patrech objektů, kde ze statických důvodů nemůže být umístěn zděný komín. Největší evropský výrobce komínů, společnost Schiedel, vyvinula špičkový nerezový komín Schiedel Kerastar s tenkostěnnou keramickou vložkou, který je mimořádně těsný a vysoce odolný proti vlhkosti a vyhoření. Trendový komínový systém, který lze bez problémů vystavět také dodatečně, vykazuje dlouhodobou životnost a je na něj poskytována nadstandardní záruka v délce 30 let.

Tenkostěnná keramická vložka a minerální rohož tloušťky 60 mm

Komponenty komínového systému Schiedel Kerastar
Komponenty komínového systému Schiedel Kerastar

Třísložkový komínový systém se skládá ze špičkové keramické vložky, vnějšího nerezového pláště a rohoží na bázi minerálního vlákna tloušťky 60 mm. Zatímco standardní tloušťka izolační rohože na trhu bývá maximálně 50 mm, rohož komínu Kerastar zajišťuje odolnost proti vyhoření sazí i nízkou teplotu vnějšího povrchu, díky které stačí odstup od hořlavých stavebních materiálů v délce 5 cm. Absence podélných švů této rohože eliminuje riziko vzniku tepelných mostů i sníženého tahu komína. Komín Schiedel Kerastar lze díky odolné keramické vložce napojit na všechny typy spotřebičů s nízkou i vysokou teplotou spalin. Obejde se bez zadního odvětrávání, které by zvyšovalo infiltraci vzduchu v interiéru, a proto jej lze provozovat i v energeticky efektivních stavbách.

Rychlá a snadná instalace nerezového komínu

Přestože je komín Schiedel Kerastar spolehlivý a odolný, je zároveň lehký, nenáročný na statické zajištění a nezávislý na dispozičním řešení interiérů. Velkou výhodou je rychlá a jednoduchá montáž bez nutnosti mokrých procesů a možnost výstavby bez založení komína. Schiedel Kerastar lze snadno instalovat i jako dodatečný komín. Systém je možno zakládat na výškově přestavitelnou stoličku, na dno s odvodem kondenzátu a podpěrou umístěnou přímo na podlahu, nebo na patní konzolu, která je osazena na svislé konstrukci. Na fasádě je zapotřebí kotvit komín po přibližně 4 m pomocí lůžek a každých 8 m prostřednictvím lůžka vyneseného na konzole, přičemž přesah komínu od posledního kotvení může činit maximálně 1,5 m.

Termíny soutěže

Start: 1. 6. 2012
Uzávěrka: 30. 6. 2012

Slosování výherců: 9. 7. 2012
Zveřejnění výherců: 11. 7. 2012
Odeslání cen: nejpozději do 31. 8. 2012

Podmínky soutěže

  • Soutěže se můžete zúčastnit pouze jednou.
  • Pracovníci portálu TZB-info, firmy Schiedel a jejich rodinní příslušníci jsou z účasti v soutěži vyloučeni.
  • Soutěžící musí odpovědět na všechny tři soutěžní otázky a zadat funkční e-mailovou adresu. Výhercem se stane 5 soutěžících, kteří odpověděli správně a u třetí otázky byli nejblíže správné hodnotě. V případě shodných odpovědí, rozhoduje čas doručení správných odpovědí. Výherci budou mailem vyzváni k zaslání kontaktních údajů pro předání výhry.
  • Výhry nelze vyplatit v hotovosti.
  • Pořadatel si vyhrazuje právo soutěž bez předchozího oznámení zkrátit, prodloužit či zrušit.
  • Výhry předá firma Schiedel.

Informace o partnerovi soutěže

Stoupajícím nárokům na ekologické topení dnes Schiedel vyhovuje v celém rozsahu díky univerzálním komínovým systémům a ukazuje tak nové cesty v oblasti komínové techniky. Schiedel, společnost s r.o. zaujímá významnou pozici jak mezi národními společnostmi Schiedel, tak mezi významnými výrobci stavebních materiálů v České republice.

Veškeré informace o této firmě a všech jejích produktech naleznete na www.schiedel.cz.