Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ukončení komína UNI Final nyní také v nových barvách

Největší tuzemský výrobce komínových systémů, společnost Schiedel, přichází s novinkou v sortimentu komínových hlav. Ukončení komína UNI Final, které se vyrábí pro oblíbený komínový systém UNI Plus, je od 9. července 2012 k dispozici také v tmavě hnědé a černé barvě.

V nových odstínech se dodávají všechny typy UNI Final, tzn. jednoprůduchové, jednoprůduchové s větrací šachtou a dvouprůduchové. Stavebníci, kteří v komínu hledají kromě bezpečného odvodu spalin také estetický doplněk objektu, nyní mohou dokonaleji sladit jeho image s celkovým vzhledem svého domu.


Komínové hlavy UNI Final

Komínová hlava UNI Final je vyrobena ze segmentů z kvalitního hutného betonu a díky speciální povrchové úpravě vzhledu úspěšně imituje červenou, a nyní též hnědou a černou cihlu. Základní výška segmentu je 7,5 cm, základní dodávka ukončení komína se realizuje formou sady na jedné paletě. Sada obsahuje díly pro kompletní 1 m výšky komína.

Více informací o inovaci komínové hlavy UNI Final i o dalších novinkách v sortimentu Schiedel naleznete na webu www.schiedel.cz.

Schiedel UNI*** PLUS

Systém UNI*** PLUS je třísložkový komínový systém se zadním odvětráním a vnitřní keramickou vložkou. Je vhodný pro odvod spalin od běžných spotřebičů na tuhá, kapalná a plynná paliva.


Schéma - řez komínovým systémem UNI*** PLUS s nadstřešní částí řešenou pomocí prefabrikovaného komínového pláště z vláknitého betonu s cihlovou strukturou
Vlastnosti systému:
  • Jednoduché projektování
  • Průměr průduchu 14 až 40 cm
  • Keramický systém odolný vůči vlhkosti
  • Odolný při vyhoření
  • Dvouprůduchové tvárnice pro průměry 14 až 20 cm
  • Tvárnice s víceúčelovou šachtou
  • Variabilní řešení nadstřešní části
  • Široké příslušenství

Systém UNI*** PLUS najde uplatnění při výstavbě rodinných nebo bytových domů pro odvod spalin od spotřebičů ústředního vytápění a také lokálních spotřebičů na všechny druhy paliv.

V průmyslových stavbách je použití komínového systému UNI*** PLUS možné např.: ve spalovnách odpadů, spalovnách dřevních štěpků, parních kotelnách, velkokuchyních, sušičkách, a k odvodu spalin od různých technologických spotřebičů. Při použití pro průmyslové spotřebiče doporučujeme konzultaci s technickým oddělením.

Odolný vůči vlhkosti

Konstrukce systému UNI*** PLUS umožňuje provozovat komín jak v suchém, tak i vlhkém režimu. To má dnes význam při připojení naprosté většiny moderních spotřebičů a to i spotřebičů na tuhá paliva, kde je problém kondenzace často podceňován.

Odolný při vyhoření sazí

Systém UNI*** PLUS je deklarován jako systém odolný při vyhoření sazí.

Univerzální

Univerzálnost systému UNI*** PLUS spočívá v možnosti odvádět spaliny od běžných spotřebičů na všechny druhy paliv. Komínový systém UNI*** PLUS však není doporučován pro připojení kondenzačních spotřebičů. V tomto případě použijte se zárukou systémy ABSOLUT nebo AVANT - PRIMO.


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...