Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Postavte si krb svépomocí ze stavebnice

Postavit krb ze stavebnice může zvládnout každý zručný člověk. Stačí k tomu stavební systém osvědčeného výrobce, základní nářadí a chuť do práce. Ve společnosti Krbova-kamna.com jsme pro vás vybrali systém krbové stavebnice Haas+Sohn. Konkrétně se jedná o model Pinus, který je vhodný i do menších obytných prostor.

Pinus je menší moderní krb s inovativní technologií vytápění Clean Technology (účinnost je minimálně 80 %), se smaltovanými dvířky krbové vložky a s možností individuální barevné úpravy obestavby. Jádro tvoří kvalitní samonosná krbová vložka o výkonu regulovatelném v rozmezí 3,1 až 8,8 kW. Vložka je obestavená stavebnicí z odlehčeného a teplo-akumulujícího betonu. Celková váha stavebnice včetně obkladu vložky ze šamotu a umělého kamene je téměř 400 kg. Díky externímu přívodu vzduchu je krb vhodný i pro nízkoenergetické stavby.

Postup sestavení krbu

Samotná krbová vložka se ustavuje na podlahovou – základovou desku, která je součástí dodávky. Po správném ustavení a připojení ke kouřovodu je možné začít se stavbou obložení. Jednotlivé díly stavebnice se do sebe snadno a intuitivně skládají a jsou vzájemně spojeny bezpečnostním lepidlem (součást dodávky).

Malé spáry mezi stavebnicovými díly je dobré vyspárovat akrylovou hmotou, protože je možné ji na rozdíl od silikonu ihned přemalovat.


Krbová stavebnice Pinus

Po vyschnutí obkladu je možné krb natřít běžnou interiérovou barvou, základní nátěr není potřebný. Stavebnice by měla před uvedením do provozu alespoň 2 týdny vysychat. Součástí krbové stavebnice je podrobný návod na postavení se soupisem potřebného nářadí a materiálu.

Krbová stavebnice Pinus je ve srovnání s klasickým krbem levnější a to nejen při pořízení, ale zejména i při samotné výstavbě. Výhodou této krbové stavebnice je i to, že dokáže akumulovat a šířit dále do prostoru teplo i poté, co oheň vyhasne. Pro zvětšení akumulační schopnosti můžete třeba za kamny vystavět akumulační příčku ze šamotových, či jiných akumulačních materiálů – třeba VPC lícové cihly a obložit kamenem podobně jako na obrázku výše.

Objednejte si krbovou sestavu Pinus se slevou 2000 Kč v e-shopu www.krbova-kamna.com.

 
 
Reklama