Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový plynový kotel VIADRUS K4 je specifický svou výrobou

Společnost VIADRUS a.s., tradiční český výrobce kotlů a radiátorů, představila v druhé polovině roku 2013 novinku v odvětví vytápěcí techniky - nástěnný plynový kondenzační kotel VIADRUS K4. Kondenzační kotle jsou u zákazníků velice oblíbené nejen jejich vysokou účinností, ale také nízkou spotřebou paliva.

Společnost VIADRUS se od začátku projektu soustředila na využití netradičních materiálů pro konstrukci kotle, které by umožňovaly udělat z něj designový prvek každé domácnosti. To se povedlo využitím EPP (extrudovaného polypropylenu), z něhož je vyroben rám kotle a ABS (akrylonitril butadien styrenu), který je použit pro svrchní designovou vrstvu. Materiál EPP je výborným tepelným a hlukovým izolantem, což potvrdilo i prováděné měření.

Srdcem kotle VIADRUS K4 je tepelný výměník, jenž umožňuje kondenzaci spalin, a tím dosažení součtové účinnosti přes 100 %, konktrétně až 105 %. Jedním z komponentů kotle je tepelný výměník od evropského specialisty na výrobu těchto dílů, firmy SERMETA. Jedná se o nerezový spirálový výměník s hořákem Blue Jet, jenž umožňuje plynulou regulaci výkonu od 5 do 24 kW. Regulovatelný výkon v tomto rozsahu zaručuje nízkou spotřebu paliva jak při vytápění během topné sezony, tak při vytápění v tzv. přechodném období. Zároveň je maximální výkon naprosto dostačující pro komfortní ohřev vody (u verzí s průtokovým ohřevem a třícestným ventilem pro napojení externího nepřímotopného bojleru). Kotel VIADRUS K4 je vhodný jak k napojení do systému s radiátory, tak s podlahovým topením. Kotel je řízen elektronikou firmy SIT, která patří mezi největší italské výrobce s dlouholetou tradicí na trhu již od roku 1953. Samotný chod je řízen prostřednictvím pokojového termostatu či pokojovým přístrojem OPENTHERM. Velký důraz je kladen na kvalitu kotle a 100% výstupní kontrolu. Každý kotel je před zabalením podroben kompletnímu testu na zkušební stanici, který se skládá z následujících částí:

  1. Test elektrické bezpečnosti – obsahuje test správnosti uzemnění, izolačního odporu a dielektrické pevnosti.
  2. Zkouška těsnosti – několikanásobný test plynového i vodovodního okruhu.
  3. Test funkčnosti – testy zapálení, maximálního i minimálního výkonu (dochází k nastavení plynového ventilu a emisí), funkce průtokového spínače, třícestného ventilu a další.
  4. Test bezpečnosti – zkoušky havarijního termostatu, vypnutí kotle při zastavení plynu a další.

Na základě inovativního přístupu k designu získala společnost za VIADRUS K 4 již několik ocenění. Na mezinárodním stavebním veletrhu FOR THERM 2013 v Praze byla za tento kotel v rámci slavnostního galavečera udělena společnosti VIADRUS cena GRAND PRIX za originální design a rovněž na letošní výstavě INFOTHERMA 2014 v Ostravě byl kotel VIADRUS K4 ohodnocen jako nejzajímavější novinka ze všech vystavovaných exponátů. Poslední ocenění „ZLATÁ MEDAILE“ získal tento kotel v Praze neboť jeho cena je blízká ceně kotlů konvenčních a zároveň za výjimečný design.

Kotle jsou dodávány ve 3 variantách: pouze pro vytápění bez možnosti ohřevu teplé vody, s průtokovým ohřevem teplé vody, nebo s přípravou na připojení externího nepřímotopného zásobníku. Zákazník si může vybrat z pěti různých barev pláště, k dispozici je bílá, červená, rubínová, stříbrná nebo černá varianta provedení. Zákazníci ocení také možnost připojení ekvitermního čidla a protizámrazovou ochranu. Samozřejmostí je snadná montáž a 6letý záruční a také pozáruční servis. Více informací o českém výrobci kotlů naleznete na: www.viadrus.cz nebo na bezplatné lince 800 133 133.

 
 
Reklama