Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plynové kondenzační kotle CerapurSmart

Pokud hledáte kotel s výhodným poměrem cena/výkon, který nabízí veškeré výhody kondenzační techniky a kromě toho je také mimořádně kompaktní, je to právě plynový kondenzační kotel Junkers CerapurSmart (14, 22, 28 kW), nástupce kotlů řady Cerasmart. Díky výměníku WB6 je kotel o 6 kg lehčí než jeho předchůdce, což se výrazně projeví zejména při montáži. Výměník je kombinací slitiny (mangan, křemík, hořčík) a nerezové oceli. Díky tomuto spojení nedochází k zanášení tepelného výměníku na straně topné vody. Nejvyšší přestupnost tepla do topné vody a tudíž nejvyšší účinnost zaručuje cylindrický hořák a pod ním umístěné vyjímatelné přepážky s promyšleným žebrováním slitinového těla výměníku.

Obr. 1: Elektronická řídicí jednotka Bosch Heatronic
Obr. 1: Elektronická řídicí jednotka Bosch Heatronic
 

Kondenzační kotle se vyznačují nejen kompaktními rozměry, ale i přívětivou jednoduchou obsluhou a širokou nabídkou příslušenství. Řídicí elektronika Bosch Heatronic® III umožňuje nejen správně a úsporně řídit kotel, ale ve spojení s vhodnou regulací i celý systém.

Častým požadavkem zákazníků při modernizaci vytápění je kondenzační kotel s důrazem na využití prostoru, hospodárnost a komfortní dodávku TV s možností zásobování více odběrných míst současně bez snížení či kolísání teploty vody.

První variantou řešení je propojení kondenzačních kotlů CerapurSmart s nepřímo ohřívanými zásobníky TV. Druhou možností je kondenzační kotel CerapurAcu Smart s vestavěným zásobníkem o objemu 48 litrů. Smaltovaný zásobník s výměníkem ve tvaru do spirály stočené smaltované trubky je ohříván automaticky topnou vodou z kotle a nabízí dodávku teplé vody až 14 l/min. Při ohřevu TV dosahuje kotel výkonu až 30 kW.

Pro konečného uživatele i pro montážní firmu jsou důležité zejména tyto výhody:

  1. Kotel včetně zásobníku je smontován jako jeden kus včetně všech propojení, takže jej stačí jen připojit, a to buď horizontálně vzad, nebo klasickým způsobem „na lištu“ pomocí vhodného příslušenství.
  2. Součástí dodávky je expanzní nádoba o objemu 2 litry pro vyrovnávání objemových změn při ohřevu vody v zásobníku.
  3. Kotel má možnost dopouštění otopné soustavy pomocí zabudovaného ventilu se zpětnou klapkou a současně má zabudován i vypouštěcí ventil.
  4. Pod krytem kotle má komora ještě samostatné víko, což omezuje hlučnost při startování kotle a chodu ventilátoru.
  5. V dodávce jsou obsaženy připojovací ventily včetně ventilu na plyn.

Na kondenzační kotle CerapurSmart platí prodloužená záruční lhůta 3 roky a na těleso výměníku 5 let. Více informací o kompletní nabídce značky Junkers najdete na internetových stránkách www.junkers.cz.


Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers
logo Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers

Tepelná čerpadla, klimatizace, plynové kondenzační kotle, atmosférické kotle, elektrokotle, plynové průtokové ohřívače, zásobníky TUV, regulace, solární systémy.