Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

BENEKOV B14 – nejmenší český automatický kotel na uhlí

Na český trh bude od 1. 9. 2015 uveden nový model firmy BENEKOV, kotel B14. Unikátní konstrukce a pečlivě zvolená kombinace řídících prvků přesně odpovídá požadavkům dnešní doby. Kotel B14 vytváří nový trh pro automatické kotle na uhlí a otevírá možnost využívat tuto technologii na místech, kde to doposud nebylo technicky možné.

Objekty vhodné pro umístění kotle

B14 je malý, kompaktní kotel umožňující vysoce účinné vytápění novostaveb a dobře zateplených rodinných domů s vytápěnou plochou do 200 m2. Konstruktéři dostali zadání vytvořit půdorysně nejmenší automatický kotel na uhlí v ČR a rozměry 918 na 768 mm (šířka × hloubka) jsou skutečně unikátní. Výška zásobníku paliva umožňuje využít tento výrobek nejenom v půdorysně malých prostorech, ale je praktický i do kotelen s nízkým stropem. Rozměry kotle jsou zajímavé tím, že pomocí tohoto modelu lze nahradit mimo jiné i klasické kotle s ručním přikládáním využívané ve sklepech bytových domů. Pořízení nové technologie výrazně ušetří spotřebované paliva i čas na obsluhu takto provozovaných kotelen.

V základní výbavě kotel obsahuje

Řídicí jednotka BENEKOV EM 800 v edici economix umožňuje ekvitermně ovládat 1 topný okruh. Pro zapojení kotle je zpracované základní doporučené schéma zapojení uvedené v dokumentu Technické podklady k instalacím kotlů Benekov.

Edice PREMIUM a EXCLUSIVE umožňují řízení dvou topných okruhů pomocí ekvitermní regulace a navíc software ovládá modulaci spalování, která ušetří až 15 % nákladů na palivo.

Zásobník 180 litrů, ve kterém vydrží palivo při standardním provozování až 7 dnů.

Litinový hořák české výroby





Ekonomické parametry

Provozní náklady na vytápění domu tímto kotlem lze odhadovat na cca 10 tisíc Kč ročně. U dobře zateplených domů lze očekávat spotřebu ještě menší.

Energeticky úsporná kotelna

Účinnost 94 % řadí kotel mezi technicky nejvyspělejší technologie pro spalování uhlí na trhu.

Elektrický příkon 29 W znamená, že kotel na svůj provoz spotřebuje méně elektřiny než jedna běžná žárovka.

Zaváděcí cena 49 990,– Kč bez DPH je na české poměry nezvykle nízká. Tento nový model byl konstruován s ohledem na jednoduchost a nízkou cenu. Nelze jej doplnit o automatické čištění výměníku, odpopelňovač a jiné zařízení běžně dodávané k ostatním modelům firmy Benekov. Tato určitá míra nepohodlí je kompenzována nízkými pořizovacími náklady.

Edice B14 PREMIUM a B14 EXCLUSIVE svými technickými parametry zapadají do konceptu ENERGETICKY ÚSPORNÉ KOTELNY BENEKOV.

Použitelné palivo

Logo Ridepal

Pro uznání záruky je nutno používat v kotli výrobcem předepsané palivo. Doporučeným druhem uhlí je tzv. „bílinské nízkosirnaté uhlí“. Pokud má investor zájem o maximální míru komfortu a chce zvolit nejlepší dostupné palivo na trhu, tak je doporučeno využívat balené uhlí značky Ridepal od firmy Ridera. Skladování pytlovaného uhlí mimo vytápěný objekt umožňuje ušetřit prostor v kotelně. Kombinace půdorysně minimalistického kotle B14 a skladování pytlovaného uhlí mimo vytápěný objekt v konečném efektu rozšiřuje okruh využitelnosti této technologie do velkého množství objektů, které doposud tuhými palivy nebylo možné smysluplně a pohodlně vytápět.

Prodejní síť

Kotel lze zakoupit v síti autorizovaných prodejců firmy BENEKOV. Pro uznání záruky je nutno nechat provést instalaci firmě s platným certifikátem montážní nebo servisní firmy. Seznam největších montážně-servisních firem je zde.

Výhody pořízení B14

Slogan Topte uhlím, ne penězi :-)

Majitel objektu s půdorysně malou kotelnou nebo nízkým stropem si může nyní pořídit technologii pro spalování uhlí s účinností až 94 %, která mu ušetří peníze za neúčinné spalování a čas na obsluhu kotle s ručním přikládáním (pokud jej doposud používal) nebo mu ušetří peníze, pokud si místo stávajícího plynového či elektro kotle pořídí vysoce účinný automat na uhlí.

Síť odborně proškolených kvalitních montážních a servisních firem zajistí instalaci tohoto kotle za při dosažení nízké vstupní investice, při zajištění dostatečné kvality zařízení a délky záruky.

Více informací se dozvíte na www.benekov.com

 
 
Reklama