Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejlevnější způsob vytápění je štěpkou a dřevním odpadem v plně automatickém kotli FRÖLING T4

Plně automatický kotel FRÖLING T4 dokáže efektivně spalovat štěpku, piliny, hobliny i pelety. Nemusíte vlastnit les, pilu ani truhlárnu, abyste levně a bez starostí vytápěli svůj objekt nebo celý areál. Díky tomuto kotli postačí nakoupit dnes již volně dostupnou komoditu (štěpku, pelety,…) a ušetřit až 80 % nákladů na vytápění. Nebo využít vlastního odpadu z truhlárny.

Kotelna je důležitým faktorem pro nově plánované objekty a hlavně pro potřebné rekonstrukce, kde stávající kotelny již nevyhovují dnešním požadavkům a parametrům. Vzhledem k vývoji cen jednotlivých paliv je v dnešní době důležité zamyslet se a zvážit nejlepší a hlavně nejvýhodnější investici do nových kotelen. S pohledu ceny na jednotlivá paliva lze říct, že nejlépe vycházejí paliva z dřevního odpadu (štěpka) či truhlářského odpadu (piliny popřípadě hobliny). Dle porovnání jednotlivých zdrojů tepla pro vytápění objektu lze ušetřit 50 až 80 % nákladů na vytápění.


Porovnání provozních nákladů jednotlivých zdrojů tepla při vytápění objektu s tepelnou ztrátou 100 kW

Představujeme Vám rakouský automatický kotel Fröling T4, který je svou konstrukcí a technologií přizpůsoben spalovat dřevní štěpku, pelety, piliny, hobliny a další truhlářský odpad.

Princip dopravy paliva ze skladu do kotle
Princip dopravy paliva ze skladu do kotle

Palivo se ze skladu dopravuje šnekovým dopravníkem, do kterého je přihrnováno pružinovým nebo kloubovým roznašečem. Dále přes dvoukomorovou protipožární rotační klapku je palivo přikládáno do hořáku. Rotační protipožární klapka odděluje kotel od skladu paliva a tím zabraňuje zpětnému prohoření.

Spalovací proces kotle
Spalovací proces kotle
Protipožární rotační klapka
Protipožární rotační klapka

Plně automatická řídicí jednotka
Plně automatická řídicí jednotka

Kotel Fröling T4 je vybaven plně automatickou řídicí jednotkou, která zabezpečuje přísun paliva, zapalování paliva, čištění výměníku (pružinové virbulátory), sklápění roštu, řídí šnekové vynášení popela do objemného popelníku a zároveň reguluje otopný systém, ohřev teplé vody, popř. solární systém. Největší výhodou je schopnost řídicí jednotky automaticky adaptovat spalovací proces na různé druhy paliva. Kotel je také možno sledovat a řídit on-line přes internet. Pro tuto funkci slouží aplikace Froling-connect.

Kontejnerová kotelna
Kontejnerová kotelna
 

Fröling T4 je vhodný pro vytápění průmyslových objektů, administrativních budov, veřejných budov, jako zdroj do centrálních kotelen, ale také pro vytápění velkých rodinných domů.

Velkou výhodou a předností kotle je v případě nedostatku místa pro instalaci, využití tzv. kontejnerové kotelny. Veškeré zařízení a technologie kotle včetně zásobníku paliva je zakomponováno do ocelových modulů, které se jednoduše osadí přímo vedle vytápěného objektu.

Fröling má více než 50letou tradici a zkušenosti s topným zařízením na dřevo. Technologie jednotlivých kotlů Fröling se neustále vyvíjejí, aby dosahovaly stále vysokého komfortu.

Veškeré kotle Fröling splňují emisní třídu 5.

Kotle Fröling dodává pro Českou a Slovenskou republiku firma S WHG s.r.o., která zajišťuje i realizaci kotelen od prvotního návrhu až po realizaci a následný servis.

Výkonová řada kotle T4 je k dispozici od 24 až do 150 kW. Fröling vyrábí kotle až do výkonu 1000 kW.

Těšíme se na Vaši návštěvu v našich SHOWROOMECH nebo na setkání přímo u Vás.

Rádi bychom Vás také pozvali na blížící se veletrh FOR THERM 2015,
konaný od 15. do 19. 9. 2015 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech,
kde bude na našem stánku (Hala 7, stánek A16) k vidění i kotel T4.


S WHG s.r.o. - kotle Fröling pro ČR a SR
logo S WHG s.r.o. - kotle Fröling pro ČR a SR

Fröling = automatické kotle na biomasu pro spalování dřeva, pelet, štěpky a odpadu z truhlářské výroby (piliny, hobliny apod.). Veškeré kotle Fröling splňují emisní třídu 5. Kotelny na biomasu 5 až 5000 kW, mobilní kontejnerové provedení 5 až 2000 kW. Více ...