Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FLAMEN uvádí na trh nové modely krbových vložek

Česká firma FLAMEN pokračuje v expanzi a uvádí na trh nové modelové řady krbových vložek.

Akumulační a sálavé krby

K dosavadním třem modelům akumulačních a sálavých krbových vložek přidává FLAMEN další, rozměrově větší řadu KAPPA AKU. Zatímco řada BETA AKU má šíři prosklení 50 cm, modelová řada KAPPA AKU má prosklení šíře 70 cm.

Stejně jako BETA AKU, i modelová řada KAPPA AKU obsahuje modely ve třech provedeních dvířek: čelní, rohové pravé a rohové levé. Jedná se o modely KAPPA F S AKU (čelní), KAPPA R S AKU (pravý roh) a KAPPA L S AKU (levý roh).

Velkou výhodou modelů KAPPA AKU je jejich velikost v kombinaci s nízkým výkonem (od 4 kW). Díky tomu jsou modely KAPPA AKU velmi vhodné do nízkoenergetických domů, kde si zákazník může užívat krásný pohled na oheň v poměrně velké krbové vložce (70 cm) a přitom nebude mít v místnosti tzv. přetopeno.

 
FLAMEN KAPPA F S AKU
FLAMEN KAPPA F S AKU
FLAMEN KAPPA R S AKU
FLAMEN KAPPA R S AKU
FLAMEN KAPPA L S AKU
FLAMEN KAPPA L S AKU

Krbové vložky s velkým sklem a malým výkonem

FLAMEN GAMA F S
FLAMEN GAMA F S

V dnešní době je většina nových domů nízkoenergetických nebo dokonce pasivních. Pro takové domy, případně pro domy menších rozměrů vyvinul FLAMEN samostatnou produktovou řadu teplovzdušných krbových vložek GAMA.

Krbové vložky GAMA se vyznačují malým půdorysem, velkým prosklením 60 × 50 cm a nízkým výkonem (od 3 kW). To je činí ideálními pro většinu současných domů.

Velké prosklení dvířek 60 × 50 cm je v dnešní době velmi žádané a oblíbené, stejně jako nízký výkon, neboť nízkoenergetické domy velmi dobře izolují a příliš velký výkon krbové vložky je spíše na škodu.

Co se týká půdorysu, modely GAMA, včetně obestavby, zabírají pouze 45 cm od stěny místnosti po čelní rámeček. Hloubka samotného topeniště je však dostatečná a ne příliš mělká, při přikládání tedy nehrozí vypadnutí polínka ven z krbové vložky.

FLAMEN SIGMA C S
FLAMEN SIGMA C S
 

Třístranné krbové vložky

FLAMEN rozšiřuje svou nabídku i v oblasti luxusních krbových vložek a uvádí na trh třístranný model SIGMA C S.

Jedná se o krbovou vložku šíře prosklení 70 cm z čela a 40 cm z boků, výška skla je 45 cm.

Třístranná krbová vložka SIGMA C S vyniká výjimečným designem a velice se hodí do reprezentativních interiérů, kde zvýrazňuje a podtrhuje vzhled celého prostoru.

Třístranná SIGMA C S má vertikální otvírání (tzv. „se zdvihem“) s možností otevření jednotlivých stran dvířek pro jejich čištění.


FLAMEN Czech Republic, s.r.o.
logo FLAMEN Czech Republic, s.r.o.

FLAMEN je výhradním prodejcem designových závěsných krbů ROCAL (Španělsko) a sálavých akumulačních kamen NORSK z mastku (Norsko). Od roku 2013 vyrábí krbové vložky vlastní značky FLAMEN. Všechny krby i kamna dodává včetně instalace zákazníkům po celé České ...