Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

GRANT - automat na uhlí - emisní třída 5 a ekodesign

Kotel s nízkou spotřebou a pohodlným ovládáním.

Kotle HKS Lazar GRANT automat na uhlí a pelety je registrován pro dotace 2016 až 2020. Jako jeden z mála kotlů se spotřebou elektřiny 40 Wh a s pohodlným čistícím mechanismem výměníku kotle.

Kotel GRANT 24ED

HKS Lazar – moderní tepelná technika:

Splnit emisní limity v 5. třídě a zároveň požadavky na EcoDesign pro automatické kotle na uhlí, není jednoduché. Důkazem je relativně „chudý“ seznam registrovaných kotlů na dotačním seznamu SFŽP. Je to jasný důkaz, že i polský výrobce HKS Lazar umí držet krok s českými výrobci.

Pozor jak se kotel čistí a na spotřebu elektřiny

Všechny kotle na kotlíkové dotace mají srovnatelné parametry v rámci účinnosti a emisních limitů. Většina ocelových kotlů má svislý výměník. Proto je velmi důležité, jak mají kotle řešeno čištění výměníku. Otvírat kotel v horní části minimálně 1 × za 14 dnů a dělat nepořádek v kotelně, to asi nikdo z vás nechce.

Kotel GRANT má čištění výměníku (v základní ceně) řešeno pomocí mechanismu, kdy pohybem páky kotel vyčistíte za chodu, bez manipulace s kotlem a jeho vyhasínáním.

Spotřeba elektřiny je také jedním z parametrů, který ovlivní vaši peněženku. Kotel GRANT má jednu z nejnižších spotřeb elektřiny mezi kotli na uhlí. Při maximálním výkonu spotřebuje jen 40 Wh.

Zásadní pro koncovou cenu kotelny je nejen řízení samotného kotle, ale i kotelny jako takové. Proto v kotli GRANT je v základní ceně instalován ekvitermní regulátor EcoMax 800 s plynulou regulací výkonu. V základní ceně navíc získáváte záruku 5 let na výměník kotle.


Výhody GRANT 24 ED (v základní ceně)

  • Čištění výměníku kotle mechanismem
  • Nízká spotřeba elektřiny max. 40 Wh / min. 23 Wh
  • Regulátor ecoMAX800 R3 s plynulým řízením výkonu (Fuzzy-Logic)
  • Prodloužená záruka 5 let (na výměník kotle)
  • Násypka 220 litrů (levé a pravé provedení)
  • Dvojitá ochrana proti prohoření
  • Litinový retortový hořák, podávací šnek tloušťky 6 mm

Emisní třída č. 5 dle 303-5: 2012
Splňuje parametry pro EkoDesign
Certifikované palivo: hnědé uhlí (certifikace dřevěných pelet srpen 2016)

SVT kód:
SVT20912 (palivo: hnědé uhlí, kategorie: A1 od 18. 03. 2016)
SVT21340 (palivo: hnědé uhlí a pelety, kategorie A2 od 31. 08. 2016)

Co vše umí regulátor EcoMAX 800 (ve standardní ceně)


Funkce související s provozem kotle:

Řízení ventilátoru, podávání paliva, řízení kotlového čerpadla, nastavení času, havarijní termostat, ukazatel paliva v násypce, přepínání letního a zimního režimu. Zapnutí rezervního zdroje při vyhasnutí kotle. Signalizace přednastavených alarmů. Funkce Fuzzy-logic, která plynule řídí výkon kotle a ventilátoru dle tepelných požadavků objektu.

Funkce související s řízením kotelny:

Ekvitermní režim pro topný systém, ovládání nabíjecího čerpadla TUV, týdenní program pro UV i TUV, desinfekce TUV, ovládání cirkulačního čerpadla TUV, ovládání ventilu s elektropohonem, ovládání čerpadla topného okruhu UV.

Veškerá nastavení probíhají přes přehledné menu v českém jazyce.


EcoNET 300 wifi modul

Kdykoli si můžete dokoupit wifi modul, který vám umožní být s vaším kotlem v kontaktu, i když nejste doma. Veškerá nastavení a změny můžete provádět přes váš chytrý telefon nebo tablet. Budete mít přehled, i když nebudete stát u kotle.

 

EcoSTER 200 – řiďte kotel z obývacího pokoje

Za příplatek si můžete pořídit kombinovaný ovládací panel EcoSTER 200, který plní jednak funkci pokojového termostatu, ale rovněž přenáší veškeré informace o provozu kotle a umožňuje i kotel řídit a měnit jeho nastavení. Mnoho našich klientů již ke kotli chodí jen, když přikládá palivo…

 

Společnost HKS Lazar vyrábí automatické kotle a krbová kamna. Hlavní sortiment tvoří automatické kotle na tuhá paliva. V posledních letech se sortiment rozšířil o kotle na pelety a kotle na dřevo. Drtivou většinu sortimentu tvoří kotle s automatickým podáváním paliva.

Navíc naše společnost dodává i tepelná čerpadla vzduch/voda od českého výrobce Neota. Tepená čerpadla mají velmi dobrý poměr cena/výkon a dodávají se v široké výkonové řadě. Tepelná čerpadla NeoRé se vyrábí i v provedení High-power pro vyšší teploty topné vody. Standardně jsou dodávána s elektro kotlem, ekvitermní regulací včetně wifi modulu pro ovládání telefonem nebo tabletem. Samozřejmostí je české textové menu.

 
 
Reklama