Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovovaná řada kotlů THERM s průtokovým ohřevem

Oblíbená řada plynových atmosférických kotlů THERM určených pro topení a ohřev užitkové vody průtokovým způsobem se vrací s využitím novodobých inovativních prvků. Ohřev teplé vody je zajištěn pomocí sekundárního deskového výměníku, který je součástí kotle.

Výhodou tohoto řešení ohřevu užitkové vody jsou kompaktní rozměry kotle vhodné pro malé prostory a nízká pořizovací cena zařízení.

Modernizované závěsné kotle THERM 20 CXE.AA a THERM 28 CXE.AA jsou plynové teplovodní kotle spalující zemní plyn nebo propan. Konstruovány jsou jako spotřebiče s maximální účinností, s důrazem na minimální emise do ovzduší a minimální energetickou náročnost. Jejich provoz je hospodárný a nezatěžuje životní prostředí.

Přednosti atmosférických kotlů THERM 20, 28 CXE.AA

  • Kompaktní hydroblok s integrovaným sekundárním deskovým výměníkem pro průtokový ohřev TV
  • Energeticky úsporné oběhové čerpadlo
  • Splňují podmínky Zákona o ochraně ovzduší č. 201/2012 Sb.
  • Vodou chlazený nízkoemisní hořák
  • Plynulá regulace výkonu

Inovovaná řada klasických atmosférických kotlů s průtokovým ohřevem TV s označením CXE.AA najde uplatnění v objektech s tepelnou ztrátou do 20,0 kW (příp. 28,0 kW), kde je zároveň kladen důraz na dodávku teplé vody. I přes malé rozměry celé kotlové jednotky, dokáže kotel zásobovat topný systém teplou vodou a díky kompaktnímu hydrobloku s deskovým výměníkem zásobovat objekt teplou užitkovou vodou.

Úsporné oběhové čerpadlo zajišťuje až o 50 % nižší spotřebu elektrické energie. Samozřejmostí je možnost řízení dle venkovní teploty - ekvitermní regulace i řízení pokojovým termostatem či inteligentním regulátorem. V tomto případě získáte energeticky i finančně nenáročný topný systém s minimálními ztrátami.

Inovativní řada kotlů THERM
Inovativní řada kotlů THERM
THERM 20 CXE.AA
THERM 20 CXE.AA
THERM 28 CXE.AA
THERM 28 CXE.AA


Přesnou technickou specifikaci výrobků, ceny, parametry a další informace hledejte na produktových stránkách.


THERMONA, spol. s r.o.
logo THERMONA, spol. s r.o.

Thermona, spol. s r.o. - český výrobce kotlů a kaskádových kotelen. Výrobní sortiment zdrojů tepla tvoří plynové kondenzační kotle i elektrické kotle určené jak pro domácnosti, tak i pro řešení vytápění a ohřevu TV bytových a průmyslových objektů - tzv. ...