Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Teplo domova jako umělecké dílo

Kouzlo ohně v rovnováze s estetikou a technikou. Designový akumulační krb CARA C 03 a krbové vložky Heat reagují na trendy a potřeby moderní interiérové architektury. Citlivě vyvážené vnější proporce, čisté linie a dominující velkoplošné třístranné prosklení vytváří impozantní celek oslovující nejnáročnější zákazníky.

Pro firmu Romotop je důležité neustále posouvat obor krbových vložek a kamen dopředu a tím bere na svá bedra pozici lídra, který určuje trendy v tomto oboru. Již počáteční koncept ukazoval, že se rodí v rukou naších konstruktéru něco jedinečného, a to se taky splnilo. Designový krb Cara C 03 je předurčen stát se něčím kultovním, přičemž krbové vložky Heat s výsuvnými dvířky určitě budou zdatně sekundovat.

Technika nás baví. S tímto mottem také byly vytvářeny jednotlivé konstrukční části. Velmi zásadní pro nás byl a je výsuv dvířek. Proto byl firmou Romotop vyvinut unikátní systém Silent Lift, který zaručí tichý a bezstarostný chod dvířek. Důležitou částí všech našich krbových kamen a vložek je spalovací komora, proto Romotop dbá, aby byly vždy použity na nejvíce exponované části pouze prvotřídní materiály. Z toho důvodu je spalovací komora vyložena pravým šamotem, který dokáže akumulovat teplo a tím zlepšovat dynamiku hoření.


Standardní provedení spalovací komory je bezroštové, přičemž lze provést jednoduše změnu na roštovou variantu na přání zákazníka. Snažíme se co nejvíce usnadnit zákazníkovy ovládání vložky, proto se primární a sekundární spalovací vzduch reguluje pouze jedním ovládacím prvkem. Mottem firmy Romotop je „ekonomický a ekologický provoz“, z tohoto důvodu jsme použili vysoce účinný systém vedení spalin Double Spin (vyvinutý firmou Romotop) se dvěma deflektory, který napomáhá odvodu spalin do hrdla vložky s cílem dosažení maximální ekologie, čistoty spalování a zvýšení účinnosti spalování až o 10 %. Nově je přiveden i terciární vzduch, který zaručí, že krbové vložce nedojde nikdy dech.

Každý metr v domě je důležitý. Díky dvojitému odstínění zadního pláště můžete postavit designový krb CARA C 03 přímo ke stěně.

Jelikož se v dnešní době nestaví již jiné domy než nízkoenergetické a pasivní, stalo se standardem, že firma Romotop opatřila všechny své výrobky CPV, tedy centrálním přívodem vzduchu, který přivádí vzduch do spalovací komory z exteriéru a tím nedochází ke spotřebě vzduchu v pobytové místnosti. Mnohdy je potřeba zvýšit akumulaci stavby nebo prostě uchovat teplo na později, proto je možné umístit akumulační prvky nad topeniště, a tím zvýšíte užitnou hodnotu celého topidla.





Naše krbová kamna a krbové vložky jsou nejen krásné, ale taky i účinné. Jmenovitá účinnost začíná od 80 % a tepelný výkon za hodinu na 4kW.

Věříme, že s krby Romotop si nepořizujete jen výrobek, ale organickou součást Vašeho domova. Krása živého ohně Vás nikdy neomrzí.

Firma Romotop Vás zve na 23. ročník mezinárodní výstavy Infotherma 2017, která se koná na výstavišti Černá louka v Ostravě od 23. do 26. ledna 2017. Těšíme se na Vaši návštěvu!


Romotop s.r.o.
logo Romotop s.r.o.

Romotop s.r.o. vyrábí krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, akumulační krbová kamna, krbové vložky, teplovodní krbové vložky, krbová kamna a krbové vložky pro nízkoenergetické domy, kachlová kamna a krby na dřevo.