Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

S vytápěním krbem nebo kamny by měli pomoci odborníci

Rodinné domy lze v dnešní domě vytápět mnoha různými způsoby. Mezi majiteli je oblíbené vytápění krbem nebo krbovými kamny, především kvůli ceně dřeva. Ten, kdo by chtěl systém vytápění a ohřevu vody instalovat sám, musí dávat pozor na mnoho věcí. S optimálním nastavením pomohou odborníci. Nejvíce se jich sejde jako každý rok na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

K vytápění a ohřevu vody v rodinných domech je možné využít mimo jiné krbová kamna nebo krby. Doby, kdy bylo nutné mít v každé místnosti jeden zdroj tepla, jsou pryč. Nyní je možné teplo rozvést po celém domě pomocí systému teplovodního nebo teplovzdušného. Instalace obou systémů není jednoduchá a je potřeba ohlídat spoustu faktorů, které mohou ovlivnit kvalitu života v domě a bezpečí majitelů. Pokud se lidé pro tento způsob vytápění rozhodnou, měli by se poradit s projektantem nebo specializovanou společností. „Výstava FOR ARCH nám umožňuje za velmi krátkou dobu oslovit široké spektrum našich potencionálních klientů a prezentovat naši společnost široké veřejnosti. Z našeho pohledu je veletrh velmi hojně navštěvován a jsme rádi, že lidé se zajímají o nové trendy a možnosti,“ říká Patrik Šubrt, jednatel společnosti KRBYSTYLE, s.r.o..

Vytápění krbem nebo krbovými kamny lze využít jako hlavní nebo vedlejší zdroj vytápění. V obou případech je nutné ohlídat několik věcí. V případě horkovzdušného systému je po domě rozváděn vzduch o velmi vysoké teplotě, a tak je nutné zajistit bezpečné výdechy do jednotlivých místností. V případě vytápění teplovodního je potřeba instalovat výměník teplé vody, což systém prodražuje. Teplovodní vytápění krbem nebo krbovou vložkou má pomalejší náběh, ale na druhou stranu je jeho výhodou větší tepelná setrvačnost, možnost snadné regulace a menší prašnost. „Je dobré, že převládá větší část zákazníků, kteří přicházejí na veletrh již částečně informováni. Druhou část zákazníků se snažíme upoutat naší expozicí s kvalitními produkty a dobře odvedenou prací,“ komentuje Patrik Šubrt, jednatel společnosti KRBYSTYLE, s.r.o..

Pro optimální výkon, chod a provoz krbové vložky nebo krbu má rozhodující význam stav a parametry komínu. Životně důležité je zejména v případě dodatečné instalace do starší nemovitosti. „Návštěvníci si hodně informací mohou najít na webových stránkách, ale v našem oboru je důležité osobní setkání, jelikož vytváříme realizace s optimálním řešením pro každého zákazníkova. Dnes už si je většina klientů vědoma, že určité výrobky je třeba vidět na vlastní oči, přesvědčit se o kvalitách a nejít pouze po nejnižší ceně,“ uzavírá Patrik Šubrt, jednatel společnosti KRBYSTYLE, s.r.o..

Letošní mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH se uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 19. až 23. září 2017.

KRBYSTYLE na veletrhu FOR ARCH v Let￲anech
KRBYSTYLE na veletrhu FOR ARCH v Letňanech

ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...