Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Program prodloužené záruky kotlů Thermona

Společnost Thermona zavedla s platností od 1. ledna 2013 „Program prodloužené záruky 2+1“ na všechny typy kotlů. V praxi to znamená, že na všechny typy kotlů, prodaných od 1. 1. 2013 a zároveň vyrobených od 1. 8. 2012, se vztahuje prodloužená záruka 36 měsíců od data uvedení do provozu.

Plynové elektro kondenzační kaskádové kotle Thermona
Program prodloužené záruky
Plynové elektro kondenzační kaskádové kotle Thermona
Potvrzení o provedení servisní prohlídky

 

Lhůta 36 měsíců od data uvedení do provozu slouží po splnění záručních podmínek pro odstranění případné výrobní vady. Pro případ výměny výrobku nebo zrušení kupní smlouvy po dobu 24 měsíců od data uvedení do provozu platí příslušná ustanovení zákonných předpisů.

Podmínkou záruky je uvedení výrobku do provozu firmou, která je k tomu výrobcem oprávněná, řádné vyplnění a odeslání „Přihlášky k registraci prodloužené záruky“ včetně vyplněného „Protokolu o uvedení do provozu výrobku THERM“. Další podmínkou prodloužené záruky je provedení 1. a 2. roční prohlídky a zaslání potvrzení o jejím provedení na adresu výrobce.

Věříme, že tento krok prohloubí důvěru zákazníků v český výrobek, kotel Therm.

Generační obměna nízkoteplotních kotlů THERM – nová automatika H-DIMS 04

Plynové elektro kondenzační kaskádové kotle Thermona
28 CXA

Ve druhé polovině roku 2012 byla dokončena generační obměna nízkoteplotních kotlů THERM. Tato obměna spočívá v implementaci nové automatiky H-DIMS 04. Modernizace těchto kotlů začala v roce 2011, kdy byla tato automatika instalována do kotlů s průtokovým ohřevem vody (CX.A, TCX.A). V letošním roce pak byly tyto automatiky implementovány postupně do ostatních typů nízkoteplotních kotlů THERM – kotlů pro topení (označení LX.A, TLX.A), kotlů s ohřevem v zásobníku (LXZ.A, TLXZ.A) a kotlů s vestavěným zásobníkem. V průběhu měsíce září pak byly nahrazeny i kotle s vyššími výkony řady DUO, které se nejčastěji instalují v kaskádovém zapojení (označení DUO 50.A, DUO 50 T.A, DUO 50 FT.A). Všechny nové typy pak jsou v názvu odlišeny od starších typů přídomkem .A, který znamená, že kotel obsahuje novou automatikou H-DIMS 04.

A v čem spočívají výhody nové automatiky H-DIMS 04?

  • Nízká poruchovost – tato automatika byla poprvé použita a odzkoušena v tzv. ekologických kotlech (ozn. E.A) a vykazuje za dobu 3 let mimořádně nízkou poruchovost
  • Software automatiky obsahuje několik patentovaných řešení – např. systém autodiagnostiky a vyhodnocení poruch
  • Důraz na vysokou spolehlivost ovládacích prvků
  • Modře podsvícený displej kotle instalovaný přímo na desce
  • Vestavěná ekvitermní regulace na základě snímání teploty venkovním čidlem
  • Deska obsahuje univerzální svorkovnici pro pokojový termostat i regulátor s komunikací OpenTherm (odpadá nutnost použití interface IU 02)
  • Deska umožňuje u kotlů se zásobníkem funkci vypnutí ohřevu teplé užitkové vody
  • Elektronika obsahuje HW i SW vybavení pro řízení kaskády kotlů

THERMONA, spol. s r.o.
logo THERMONA, spol. s r.o.

Thermona, spol. s r.o. - český výrobce kotlů a kaskádových kotelen. Výrobní sortiment zdrojů tepla tvoří plynové kondenzační kotle i elektrické kotle určené jak pro domácnosti, tak i pro řešení vytápění a ohřevu TV bytových a průmyslových objektů - tzv. ...