Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyřízení kotlíkové dotace na klíč

Od roku 2022 budete moci podle zákona o ochraně ovzduší topit pouze v takových kotlech na tuhá paliva, které splňují minimálně 3. emisní třídu. Zkontrolujte si proto tyto údaje o emisích na výrobním štítku anebo v dokumentaci vašeho stávajícího kotle.

Nevíte si rady s vyřízením kotlíkové dotace? Obraťte se na odborníky ze společnosti SETOP
Nevíte si rady s vyřízením kotlíkové dotace? Obraťte se na odborníky ze společnosti SETOP

Jestliže tyto údaje nejsou nikde uvedené s největší pravděpodobností váš kotel stanovené emise nesplňuje. V tom případě byste měli začít zvažovat výměnu vašeho kotle za nový.

Proč zažádat o kotlíkovou dotaci?

Pořídit si nový kotel na tuhá paliva většinou představuje velkou finanční zátěž. S tím vám ovšem může pomoci tzv. kotlíková dotace, což je program Ministerstva životního prostředí, díky kterému lze od státu získat finanční příspěvek na nový kotel. S kotlíkovou dotací pro vás již výměna kotle nebude představovat neřešitelný problém. Výše příspěvku z kotlíkové dotace totiž může být až 80 % z celkové částky za váš nový kotel. S vyřízením žádosti ovšem neotálejte. Poslední termín jejího odevzdání je do 31. 10. 2018.

Nevíte si rady s vyřízením kotlíkové dotace? Obraťte se na odborníky!

Pro získání kotlíkové dotace je potřeba splnit určité stanovené podmínky. Zažádat o ni mohou majitelé rodinných domů (fyzické osoby) s nejvýše 3 bytovými jednotkami. Jestliže si nevíte rady s vyplňováním formulářů a chcete si být jisti, že bude vaše žádost správně podána, nechejte vyřízení vaší kotlíkové dotace odborníkům ze společnosti SETOP s.r.o., kteří mají v této oblasti mnoho zkušeností a se vším vám rádi pomohou.

Součástí služeb k vyřízení žádosti je:

  • ověření, jestli splňujete podmínky pro obdržení státní dotace,
  • poradenství s výběrem vhodného tepelného zdroje,
  • pomoc s vyřízením žádosti o dotace včetně získání průkazu energetické náročnosti budovy, či návrhu mikroenergetických opatření.

Kompletní informace najdete na stránkách společnosti SETOP.


SETOP s.r.o.
logo SETOP s.r.o.

Kompletní služby v oboru VODA, TOPENÍ, PLYN, INŽENÝRSKÉ SÍTĚ. Zpracujeme projekty topení a kotelen. Provádíme topenářské, instalatérské práce. Dodáváme tepelná čerpadla, kotle, ohřívače, podlahové topení, solární systémy.

 
 
Reklama