Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotlíkové dotace na radiátory? ANO!

Škoda je dobrého člověka, ale i toho nevyužít tuto možnost! Celorepublikový dotační program na výměnu nevyhovujících kotlů, tzv. kotlíkovou dotaci, je možné využít i na radiátory společnosti KORADO, a.s.

Využijte štědrých příspěvků

Cílem programu je snížení míry znečištění ovzduší, které představuje pro Českou republiku rok od roku větší problém.

Výměna stávajících (neekologických) ručně plněných kotlů na tuhá paliva za nové nízkoemisní tepelné zdroje představuje pro mnoho majitelů domů noční můru, ovšem jen na první pohled! V současné době se otevírají krajské výzvy k finanční podpoře z Operačního programu, o které je již nyní velký zájem. „Co se týče finančních prostředků, v rámci dotací je možné získat až 127 500 Kč na nový kotel, ale i celou otopnou soustavu včetně nákladů,“ sdělila Kateřina Knihová ze společnosti KORADO, a.s. Proto je nyní možné pořídit si zbrusu nové radiátory s nemalým příspěvkem.

Neotálejte!

Dotace občanům poskytují kraje, které již započaly příjem žádostí. Do roku 2020 je připraveno celkem 9 miliard korun z fondů EU na výměnu až 100 000 starých kotlů. Výše dotace je odstupňovaná podle typu kotle a podle umístění v rámci znečištěných oblastí. Uznatelnými náklady jsou související stavební práce, projektová dokumentace a doklady o úhradě. Neprohloupněte a pohlídejte si termín možnosti podání své žádosti i vy!

Otopná tělesa s novou tváří

Nevzhledné, prach-chytající článkové radiátory, které bychom nejradši schovaly za kus nábytku, neboť vzhledově nezapadaly do koncepce bytu či domu, jsou naštěstí hojně obměňovány za radiátory deskové. Ty jednak zabírají méně místa, perfektně (díky možnosti výběru barvy) ladí s jakýmkoliv interiérem, snadno se udržují, ale zároveň stále poskytují vysoký výkon. Nové deskové radiátory je navíc možné kombinovat se všemi zdroji tepla včetně plynových kondenzačních kotlů či tepelných čerpadel.

Radiátor RADIK KLASIK – R

Společnost KORADO, a.s. je vždy o krok napřed, proto představuje prvotřídní otopné těleso RADIK KLASIK – R, které je speciálně upravené pro rychlou náhradu článkových litinových nebo ocelových radiátorů. Jedná se o ideální typ moderního deskového radiátoru s roztečí 500 mm, který vnese do Vašeho domova teplo a zároveň jej pořídíte v rámci kotlíkové dotace. Výměna je až neskutečně snadná bez řezání či svařování trubek.

Radiátor RADIK KLASIK – R
Radiátor RADIK KLASIK – R

Více informací získáte na www.korado.cz


KORADO, a.s.
logo KORADO, a.s.

Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles. Naší filozofií je nabídnout kompletní systémové řešení pro vytápění, chlazení i větrání a uspokojit požadavky i těch ...