Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

living by Danfoss – bezdrátový systém pro rozsáhlou centrální regulaci teploty (I)

Bezdrátová technologie umožňuje ovládání radiátorových termostatických hlavic living connect ® a podlahového vytápění, stejně jako elektrických spotřebičů a centrální řídicí jednotka Danfoss Link™ CC je mnohem víc než regulátor vytápění. Je to i nejvýkonnější regulátor optimálního využití tepla.

Energeticky úsporné systémové řešení pro regulaci vytápění: pohodlně a ve všech místnostech. Bezdrátová technologie umožňuje ovládání radiátorových termostatických hlavic living connect ® a podlahového vytápění, stejně jako elektrických spotřebičů.

Systém pro jedno- nebo dvougenerační domy, byty či malé komerční nemovitosti je vhodný pro renovované budovy i novostavby. Všechny síťové komponenty se programují pomocí centrální řídicí jednotky Danfoss LinkCC.

living by Danfoss

Systém living by Danfoss je moderní systém určený primárně k regulaci vytápění – je ideální pro zákazníky, kteří si dovedou vážit pohodlí a moderní techniky. Reguluje vytápění v celém domě prostřednictvím centrální jednotky – snadno, efektivně a bezdrátově. Systém lze doplnit o kompatibilní systémové komponenty značky Danfoss: radiátorové termostatické hlavice living connect ®, elektrické nebo teplovodní podlahové vytápění, ovládání kotle, spínací relé pro elektrické spotřebiče, vzdálený přístup z PC a zapínání pomocí mobilního telefonu.

Snadná instalace

Systém living by Danfoss komunikuje se všemi komponenty prostřednictvím dvousměrné bezdrátové technologie. Zapojení komponentů nevyžaduje kabely ani počítače. Velké srozumitelné symboly a snadno čitelné texty vám pomohou s instalací a provedou vás programovacím procesem krok za krokem. Po rychlém a snadném zprovoznění systému bude vašim zákazníkům jako centrální „nástroj“ sloužit řídicí jednotka Danfoss LinkCC.

Naprogramovaná úspora energie

Centrální řídicí jednotka Danfoss LinkCC je mnohem víc než regulátor vytápění. Je to i nejvýkonnější regulátor optimálního využití tepla. Tovární nastavení lze kompletně nahradit naprogramovanými týdenními plány, u kterých lze nastavit teploty podle přání. To s sebou nese skvělé možnosti individualizace.

Možnost rozšíření systému

Systém living by Danfoss je koncipován tak, aby jej bylo možno později rozšířit. To přijde vhod, když budete potřebovat do systému integrovat další komponenty (například termostaty v dalších místnostech) nebo jej budete chtít využít k dalším účelům, například k regulaci venkovního osvětlení.

Danfoss Link™ IS
Danfoss LinkIS
Danfoss Link™ IS
Danfoss Link™ CM
Danfoss LinkCM
 

Centrální řídicí jednotka Danfoss LinkCC

Centrální zařízení pro celou bytovou jednotku (jednogenerační či dvougenerační domy, byty v bytových domech, malé komerční nemovitosti).

Vlastnosti výrobku:

  • jednoduché uživatelské rozhraní
  • barevná dotyková obrazovka
  • týdenní program
  • funkce nastavení teploty po dobu nepřítomnosti
  • režimy Komfort, Dovolená
  • protimrazová ochrana
  • ovládání spínacích relé
  • integrované pomocné funkce
  • personalizované nastavení
  • oceňovaný design

living by Danfoss a komunikační modul nebo dálkový spínač

Do systémového řešení s Danfoss LinkCC lze připojit další funkce, které slouží k další optimalizaci systému nebo umožňují jeho obsluhu pohodlně přes telefon či SMS.

Kotlové relé Danfoss Link™ BR
Kotlové relé Danfoss LinkBR
Komunikační modul Danfoss Link™ SCM / Danfoss Link™ CM
Komunikační modul Danfoss LinkSCM / Danfoss LinkCM
Přepínač / Butler Danfoss Link™ MPB
Přepínač / Butler Danfoss LinkMPB

Danfoss LinkBR

Zónové relé slouží k spínání zónových ventilů, čerpadel v topném okruhu nebo k vypínání kotle. Lze tak šetřit energii v době, kdy teplo nepotřebujete. Relé Danfoss LinkBR komunikuje bezdrátově s centrální řídicí jednotkou a je propojeno s příslušnými komponenty.

Danfoss LinkMPB (Mobile phone Butler) a Danfoss LinkSCM

Zařízení Danfoss LinkMPB (Mobile Phone Butler) nabízí flexibilní tepelný komfort v podobě dálkového zapnutí či vypnutí systému pomocí SMS nebo telefonu. Spínací modul vysílače Danfoss LinkSCM s rozhraním pro MPB slouží u radiátorových vytápěcích systémů k dálkové aktivaci a deaktivaci režimu přítomnosti a nepřítomnosti na centrální řídicí jednotce Danfoss LinkCC.

Danfoss LinkIS

Pro komunikaci se systémem living by Danfoss přes internet slouží informační server Danfoss LinkIS.

U teplovodního podlahového vytápění se dálkové spínání provádí přímo přes jejich hlavní regulátor Danfoss LinkHC pomocí rozhraní pro MPB. Ten vrací signál k aktivaci a deaktivaci znovu na centrální řídicí jednotku.


Danfoss Link™ IS
Danfoss LinkIS

Maximální úroveň konfigurace nové sítě s centrální řídicí jednotkou Danfoss LinkCC



DANFOSS, s. r. o.
logo DANFOSS, s. r. o.

Danfoss nabízí: regulační prvky pro CZT, termostatické hlavice, ventilová tělesa a šroubení, armatury pro vyvážení soustav v rezidenčních a komerčních budovách, produkty pro chytré vytápění - ovládání radiátorů a podlahového vytápění vzdáleně přes ...