Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová řada kompaktních regulátorů s detekcí pohybu

Cenově výhodné inteligentní řízení teploty prostoru od Schneider Electric

Nová řada prostorových regulátorů SE7000 nabízí cenově výhodné řešení, které zvyšuje komfort nájemců/vlastníků a zároveň snižuje náklady na energie, což umožňuje rychlejší návratnost investic.

Pro udržování požadované teploty v místnosti se nejčastěji využívá tzv. pokojových regulátorů (nebo také prostorových termostatů). Prostorový regulátor snímá teplotu v místnosti a podle ní řídí zdroj tepla či chlazení.

Inteligentní řízení spotřeby energie nebylo nikdy jednodušší, než s prostorovými regulátory řady SE7000. Nová řada regulátorů dýchá moderním designem a je výjimečná především svojí jednoduchostí a technickými možnostmi. Pro instalaci potřebujete pouze jednu krabičku, žádné další instalační složitosti.

Řada SE7000 poskytuje velice pokročilé řídící a monitorovací funkce nezbytné pro moderní systémy automatizace budov ale i bytových jednotek bez nutnosti použití speciálního softwaru nebo nástrojů.

Prostorovy regulátor - display řada SE7000, Schneider Electric,Prostorovy regulátor - display

Největší předností regulátorů SE7000 je, že všechny modely lze vybavit snímačem pohybu PIR pomocí volitelného krytu PIR. Tento pohybový snímač automaticky hlídá obsazenost v místnosti a v případě, že delší dobu nedojde k pohybu osoby, automaticky přechází do úsporného režimu (např. sníží teplotu vytápění nebo zastaví klimatizaci), čímž se samozřejmě sníží i celková spotřeba energie.

Díky otevřeným protokolům nový regulátor Schneider Electric poskytuje síťovou kompatibilitu s BACnet® MS/TP, Echelon LonTalk® a Wireless ZigBee® síťovými systémy. Cenově výhodná samostatná verze "stand-alone" může být kdykoliv rozšířena pomocí volitelných komunikačních modulů, které umožňují správcům systému integrovat do většiny řídicích systémů budov.

Nové prostorové regulátory řady SE7000 jsou vhodné jak pro všechny typy komerčních budov (kanceláře, hotely, školy, zdravotnictví, obchodní prostory, lehké výrobní provozy), tak pro obytné budovy a domácnosti.

Aplikace:

  • Model SE7200 je určen pro řízení chladících a vytápěcích koncových zařízení, VAV jednotek, ventilů nebo jiných zařízení.
  • Model SE7300 je určen pro řízení několikaotáčkových Fan-coil jednotek.
  • Model SE7600 je určen pro řízení stropních jednotek, tepelných čerpadel nebo split jednotek.
  • Model SE76x7 je určen pro řízení topících a chladících stupňových střešních jednotek.

Prostorový regulátor SE7000 Schneider electric, spotřeba energieProstorový regulátor SE7000
Prostorový termostat s čidlem Schneider Electric SE7000, snížení nákladů na energiiProstorový regulátor s čidlem

Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.